Anna: Michelle Obaman elämäntarina on kuin Tuhkimo-satu – orjien jälkeläinen nousi kansakunnan huipulle

Moni toivoo, että seuraava Yhdysvaltain presidentti olisi Michelle Obama. Uudesssa Anna-lehdessä kerrataan Michellen tuhkimotarina.

Miksi Michelle Obama, 54, on niin upea? Uudessa Anna-lehdessä listataan kuusi syytä ihailla Michellea, jonka elämäkerta Minun tarinani ilmestyy 13.11. Yksi Annan esiinnostamista fanituksen syistä on Michellen elämäntarina: siinä kiteytyy amerikkalainen unelma, jossa kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa.

Anna vertaakin Michellen elämää klassiseen Tuhkimo-satuun, sillä Michellekään ei antanut syntyperänsä ratkaista kohtaloaan.

”Herään joka aamu talossa, joka on orjien rakentama. Katson, kuinka tyttäreni, kaksi kaunista ja älykästä mustaa nuorta naista, vilkuttavat pihalta kouluun lähtiessään isälleen, Yhdysvaltain presidentille”, Michelle Obama  totesi eräässä paljon siteeratussa puheessaan.

Lue myös: Ota mallia tunnettujen naisten tyylistä, katso kuvat!

Michelle Obama syntyi rotuerottelun aikakauteen

Michelle Obama on orjien jälkeläinen. Hänen esi-isänsä isän puolelta raatoivat puuvillapelloilla Etelä- Carolinassa.

Lue myös: Pohjalainen opettaja sai tietää olevansa orjan jälkeläinen

Michellen syntymävuonna voimassa oli vielä yleinen rotuerottelu. Puoli vuotta myöhemmin presidentti Lyndon B. Johnson allekirjoitti kansalaisoikeuslain, joka kielsi rotuerottelun julkisissa tiloissa ja työpaikoilla.  Samalla käynnistettiin useita afro-amerikkalaisille tarkoitettuja tukiohjelmia paikkaamaan aiempaa syrjintää. Näin Michellekin pääsi yhteen kotikaupunkinsa Chicagon parhaista kouluista, Anna-lehdessä kerrataan.

Vanhemmat pönkittvät Michellen itsetuntoa kehumalla ja kannustamalla

Michellen vanhemmat, kaupungin vesilaitoksella työskentelevä isä ja kotona lapsia hoitava äiti, pönkittivät lastensa itsetuntoa kehumalla ja kannustamalla. Michellen Craig-veli oli luonnonlahjakkuus, joka menestyi koulussa ponnistelematta. Pikkusisko joutui tekemään enemmän töitä.

Molemmat sisarukset pääsivät arvostettuun Princetonin yliopistoon, jossa Michelle opiskeli sosiologiaa.

Michelle oli Barack Obaman työharjoittelun ohjaaja

Myöhemmin Michelle jatkoi Harvardiin lukemaan lakia ja pääsi töihin yhteen maan arvostetuimmista lakiasiaintoimistoista, Sidley Austinille. Samaiseen firmaan saapui harjoittelijaksi 1989 muuan Barack Obama, jonka ohjaajaksi Michelle määrättiin. Superparin rakkaustarina sai alkunsa.

Michelle on kertonut ihastuneensa Barackin idealismiin, energiaan ja kykyyn vaikuttaa ihmisiin. Häitä vietettiin 1992. Michelle ja Barack Obamalla on kaksi lasta, Malia (s. 1998) ja Natasha (”Sasha”) (s. 2001).

Lue Annan jutusta, millaisen uran Michelle Obama on tehnyt ja millainen hän on vaimona, äitinä ja kasvattajana!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Michelle Obaman elämäntarina on kuin Tuhkimo-satu – orjien jälkeläinen nousi kansakunnan huipulle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X