Tarinat Tilaajille

Transmies Demian on entinen sopraano ja nykyinen baritoni – millaista on syntyä väärään sukupuoleen lestadiolaisperheessä?

Vanhoillislestadiolaisessa yhteisössä sukupuoliroolit ovat tiukkaan rajattuja. Demian Seesjärvi tunsi itsensä pojaksi mutta vanhemmat sysivät häntä tytön rooliin.

Pikkulapsena Demian Seesjärvi oli onnellisin silloin, kun leikki kavereiden kanssa inkkaria ja länkkäriä. Hän oli vilkas ja rämäpäinen, kuin intiaanipoika juostessaan pitkä tukka villisti hulmuten.

Demianin vanhoillislestadiolaiseen perheeseen syntyi seitsemän lasta, joista Demian on esikoinen. Perhe oli taiteellinen: äiti oli kuvataiteilija ja isä muusikko-kuvataiteilija.

”Meillä soitettiin ja laulettiin paljon klassista musiikkia”, Demian sanoo.

Lestadiolaisessa yhteisössä sukupuoliroolit ovat tarkkarajaiset. Miesten ei kuulu toimittaa naisten asioita ja päinvastoin.

Demian samastui vahvasti isään. Hän lauloi isän vieressä ja matki tämän baritoniääntä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.