Tarinat Tilaajille

Elina, 52, on viisivuotiaan pojan äiti ja kolmivuotiaan tyttärenpojan mummu 

Elina Saviaho sai ensimmäisen lapsensa 17- ja toisen 47-vuotiaana. Nyt hän on on olla pienen lapsen äiti ja mummu samaan aikaan?

Äiti, oletko tosissasi? Oletko mennyt ihan sekaisin päästäsi?

Näin Elina Saviahon, 52, suorapuheinen tytär Marianne Aalto, 34, kysyi äidiltään kuutisen vuotta sitten. Elina oli kertonut rakastuneensa ja haluavansa perustaa miehen kanssa taiteilijatalon, jonka ovet olisivat aina avoinna miehen muusikkoystäville ja näyttelijäkavereille. Lisäksi Elina, tuolloin 45-vuotias, halusi tehdä miehen kanssa lapsen.

”Marianne näki heti, millaisesta suhteesta on kysymys. Minä en nähnyt. Olin niin umpirakastunut, että minulta lähti järki, enkä kuunnellut viisasta tytärtäni”, Elina kertoo Hyvinkään lähiössä sijaitsevan kotinsa keittiössä.

Ikkunalauta on täynnä viherkasveja, ilmassa tuoksuu vaniljakahvi ja lattialla huomiota hakevat burmankissa Totoro, scottish fold -kissa Haku ja bengalinkissa Chihiro.

Kolmion isommassa makuuhuoneessa on hämähäkkimiesverhot ja -lakanat, seinällä puolapuut ja katossa matalalla roikkuvat voimistelurenkaat. Huone kuuluu viisivuotiaalle Väinö-pojalle. Mariannen varoittelusta huolimatta Elina teki sen mitä oli aikonutkin.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.