Tarinat

Haluatko lopettaa kotitöistä riitelyn tai kaipaatko apua painonhallintaan? Nämä älypuhelimen sovellukset helpottavat arkeasi - katso lista

Kotilieden toimitus paljastaa hyväksi havaitut ja elämää helpottavat sovellukset. Nämä kannattaa ladata puhelimeen.

Tekniikan kehittyminen ei tuo tullessaan vain huonoja asioita. Monet arkipäiväiset puuhat saavat apua ja puhtia puhelimeen helposti ladattavien ilmaisten sovellusten avulla. Kokeile ainakin näitä:

Kirjasto kulkee aina mukana

”Pääkaupunkiseudun kirjastoja käyttävän kannattaa ladata puhelimeensa Taskukirjasto-sovellus. Sen avulla voi tarkastella lainojaan ja varauksiaan, uusia lainoja ja tehdä varauksia.”

Taskukirjasto saatavilla ilmaiseksi Androidille, iPhonelle ja Windows Phonelle.

Pankkiasiat hoituvat helposti

”Jos on Nordean asiakas, Tunnusluvut-sovellus on ehdoton hankinta! Sen avulla pääsee kirjautumaan nettipankkiin ja voi hoitaa tunnistautumisen sitä vaativiin verkkopalveluihin ilman salasanojen yliviivaamista.

Sovellukseen luodaan tunnukset, joiden avulla voi kirjautua ja tunnistautua. Yllättävät maksut voi siis hoitaa heti, ja vahvaa tunnistaumista vaativiin palveluihin pääsee käsiksi mistä tahansa.

Vastaavia sovelluksia lienee muillakin pankeilla.”

Nordea Tunnusluvut saatavilla ilmaiseksi Androidille, iPhonelle ja Windows Phonelle.

Kielipää kehittyy ja vertyy

Duolingo toimii hyvänä muistin virkistyksenä, jotteivät koulussa opitut taidot pääsisi ruostumaan tai alkusysäyksenä uuden kielen opiskelussa. Sovelluksesta löytyy opiskeltavia kieliä valtavasti italiasta norjaan ja venäjästä koreaan. Kielitreenit on pilkottu lyhyisiin vaikeustasoltaan nouseviin pätkiin, joten päivän harjoitus on helppo tehdä junaa odottaessa.”

Duolingo saatavilla ilmaiseksi Androidille, iPhonelle ja Windows Phonelle.

Sovellus pelastaa kastumiselta

”Ilmatieteenlaitoksen RainMan -säätutka on pelastanut monelta kastumiselta. Siitä on kiinnostavaa seurata sadealueiden ja ukkosrintamien etenemistä Skandinavian alueella. Selkeää karttaa voi zoomata tarpeen mukaan ja sovellus päivittyy tarpeeksi usein, että siitä on oikeasti hyötyä vaikka päiväretkeä suunnitellessa.”

RainMan saatavilla ilmaiseksi Androidille, iPhonelle ja Windows Phonelle.

Reissusovellus kertoo parhaat reitit

HERE WeGo toimii offlinessa eli ilman verkko- tai roaming-yhteyttä. Voit merkitä kotona sovellukseen jo valmiiksi ravintoloita, kyliä ja paikkoja, joihin ajattelit mennä. Ne voi jaotella omiin kansioihinsa ja paikan päällä vain klikkailet kansiot auki.

Sovellus näyttää ruuhkat moottoritiellä ja antaa vaihtoehtoisen reitin, jos toisella tiellä on ruuhkaa ja näyttää ruuhkan km-määrän. Se laskee myös tarkkaan lopullisen ajoajan, sen mukaan onko tie pikkutie (hidas) vai iso tie (nopea) vai vuoristoinen (hidas). Sovelluksessa on hyvin kaikki pikkutiet näkyvissä ja satelliitti näyttää jopa parin metrin tarkkuudella haetut paikat.

Lataa kotimaassa valmiiksi maan kartta, jonne olet menossa, sillä lataus tarvitsee nopean yhteyden etkä joudu turvautumaan hotellien huonoihin yhteyksiin. Hae kerrallaan vain maa, jonne olet menossa. Näin säästät puhelimen muistia.”

Here WeGo saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Oman terveyden seuraaminen helpottuu

”Ilmainen Flo-sovellus kertoo suunnilleen, milloin on odotettavissa ovulaatio ja menkat. Eli aina kun ylle vyöryy selittämätön ärsyyntyyminen, voin todeta sovelluksesta, että ahaa, ovulaatiohan se siellä taas. Sovellusta voi käyttää myös elintapojen seuraamiseen ja raskauden yrittämiseen. Lisäksi se laskee askeleet (melko epäluotettavasti, tässä kannattaa ennemmin luottaa sporttisovelluksiin) ja antaa vinkkejä terveyteen liittyen, perustuen käyttäjän merkintöihin omasta olosta ja oireista.”

Flo saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Kuntoiluun voi asettaa tavoitteita

”Ensin ajattelin, etten halua juosta tavoitteellisesti – elämäni on muutenkin riittävän tavoitteellista koko ajan! Pikku hiljaa juoksulenkkien pidentyessä alkoi myös houkutella matkan mittaaminen. Sports Tracker on tarkoitukseen mainio sovellus: se on ilmainen ja sen voi ladata älypuhelimeen, joka kulkee lenkillä mukana. Matkan lisäksi sovellus mittaa muun muassa keskinopeuden, juostun minuutti- ja askelmäärän ja energiankulutuksen sekä vertailee suorituksia. Kääntöpuolena tässä hienoudessa on tietenkin se, että olen alkanut asettaa itselleni välitavoitteita: menisikö tänään puoli kilometriä eilistä enemmän…

Sovellukset auttavat kuntoilussa

Sykemittarin voi tilata Sports Trackeriin maksullisena lisävarusteena.”

Sports Tracker saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Sovellus auttaa painonpudotuksessa

Myfitnesspal = kalorilaskuri, johon voi kirjata nautitun ravinnon lisäksi myös treenimäärät ja vedenkulutuksen. Sovellus auttaa pysymään kärryillä omasta energiankulutuksesta ja se muistuttelee olemassaolostaan säännöllisesti. Päivän päätteeksi sovellus tekee yhteenvedon päivän laskelmista ja kannustaa esimerkiksi painonpudotukseen. ”Jos joka päivä liikkuisit ja söisit kuin tänään, painaisit viiden viikon jälkeen x kiloa.” Laskelmien seuraaminen koukuttaa ja saa syömään terveellisemmin.”

MyFitnessPal saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Kotitöistä riitely loppui

”Riitelimme aina ja ikuisesti 12- ja 9-vuotiaiden lasten kanssa kotitöiden tekemisestä. Sitten otimme käyttöön ChoreMonsterin. Listasin sinne kotitöitä ja pisteytin niitä työn vaativuuden mukaan. Sovimme, että lasten on ansaittava viikossa tietty määrä pisteitä, jotta he saavat viettää karkki- ja leffapäivän lauantaisin. Jo loppui riitely. Etenkin pienempi lapsi nauttii sovelluksen pelillisyydestä ja sovelluksen kotityöhirviöiden vitsikkäistä jutuista.”

ChoreMonster saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Apu on käden ulottuvilla

112 Suomi -sovellus. Kaiken varalta.”

112 Suomi saatavilla ilmaiseksi Androidille, iPhonelle ja Windows Phonelle

Kommentoi

Kommentoi juttua: Haluatko lopettaa kotitöistä riitelyn tai kaipaatko apua painonhallintaan? Nämä älypuhelimen sovellukset helpottavat arkeasi - katso lista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.