Tarinat Tilaajille

Harkitsetko omais­hoitajaksi ryhtymistä? Katso 8 rahanarvoista vinkkiä

Vain joka kahdeksas omaishoitaja saa omaishoidon tukea. Miten sitä voi hakea? Tästä jutusta selviää se ja moni muu tärkeä asia.

1. Missä tilanteessa voi tehdä omaishoitosopimuksen?

Oletko tullut ajatelleeksi, että voit saada korvausta siitä, että hoivaat läheistäsi? Miljoona suomalaista auttaa säännöllisesti jotakuta omaistaan. Kolmasosalla auttaminen on niin kokonaisvaltaista, että kyse on omaishoitotilanteesta.

Moni olisi oikeutettu kunnalta saatavaan omaishoidon tukeen ja palveluihin. Silti vain 14 prosenttia paljon läheistään hoitavista ihmisistä on tehnyt omaishoitosopimuksen kunnan kanssa. Ilman sopimusta toimivia omaishoitajia on yli 300 000, kun sopimuksen tehneitä on 48 700.

Sopimuksen myötä hoitaja saa etuja ja oikeuksia: rahallisen tuen lisäksi vapaapäiviä, tapaturmavakuutuksen, eläkettä, tukea jaksamiseen ja terveystarkastuksen.

Omaishoitosopimuksen solmivan ei tarvitse olla hoidettavan omainen. Riittää, että osapuolet ovat läheisissä väleissä ja hoitaja on valmis sitoutumaan hoitamiseen. Lisäksi hoitajan on oltava riittävän terve ja toiminta­kykyinen.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.