Tarinat Tilaajille

Hirveää älämölöä, ajattelee moni nykymusiikista – Voiko siitä oppia nauttimaan? 

Oletko aikeissa tutustua nykytaide­musiikkiin, joka kuulostaa monen korvaan lähinnä mekkalalta? Ei ollut toimittaja Essi Salonenkaan, mutta sitten hän kohtasi säveltäjä Osmo Tapio Räihälän.

Seison pohjoishaagalaisen kerrostalon 6. kerroksen asunnon oven takana. Jännittää. Oven takana asuu säveltäjä Osmo Tapio Räihälä. Hän tietää uudesta taidemusiikista kaiken, ja minä puolestani haluaisin oppia ymmärtämään sitä paremmin. Tiedättehän, sellaista vaikeahkoa blink blonk blunk -musiikkia, jossa ei ole kunnon melodiaa.

Räihälä on luvannut auttaa minua. Uskon, että hän on sopiva opettajaksi, koska hän on juuri kirjoittanut kirjan Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa (Atena). Siinä hän toteaa, että jos kadunkulkijoilta menisi kysymään, keitä nykysäveltäjiä he tietävät, moni ei osaisi mainita ensimmäistäkään saati nimetä nykysävellystä.

No, minä sentään tiedän joitakin nimiä: Kaija Saariaho, Magnus Lindberg ja György Ligeti nyt ainakin.

Pimpom.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.