Tarinat Tilaajille

Mehustamo, kynttiläpaja, mehiläistarha… Uupunut Piia alkoi pursua yritysideoita, kun lehmät lähtivät tilalta

Kun Piia ja Markku luopuivat lypsykarjasta, he ­päästivät luovuutensa kukkimaan. Nyt vanhassa navetassa ­tuoksuu omena, hunaja, limonadi ja steariini.

Emäntä Piia Soinisen kädet näyttävät venyvän lähes loputtomiin, kun hän kantaa pihamaan läpi omenakoreja, hillopurkkeja ja kynttiläpaketteja. Pohjois-Karjalan Hammaslahdella sijaitsevan Soinilan mehutilan pihan vihreys on aavistuksen kellastunut nyt, kun meneillään on vuoden kiireisin sesonki.

Markku liittyy seuraan myöhemmin, kun meille sattui tulemaan juuri pihaan sellaisia elämysmehustajia, joiden kanssa jäämme aina suustamme kiinni”, Piia nauraa.

Elämysmehustajiksi Soiniset kutsuvat asiakkaita, jotka mehun noutamisen lisäksi jäävät tunnelmoimaan ja ottamaan kuvia kaikesta, ­mitä ympärillään näkevät, kanoista ruohonkorsiin.

Ja mikäpä on tunnelmoidessa, sillä tilalla riittää katseltavaa – ja myös katselijoita. Aidan takana lampaiden suut jauhavat ruohoa tasaiseen tahtiin, mutta katse on nauliintunut tiiviisti vieraisiin. Suomenhevostamma Liinakin nostaa laiskasti päätään askeleita kuullessaan.

Suomenhevonen Lilja on koko per­heen itsepäinen ­lemmikki, mutta ­erityisesti Vilman rakas silmäterä. Talvet se asuu ­läheisellä tallilla.
Suomenhevonen Lilja on koko per­heen itsepäinen ­lemmikki, mutta ­erityisesti Vilman rakas silmäterä. Talvet se asuu ­läheisellä tallilla.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.