Tarinat Tilaajille

Outi rakastui maajussiin tansseissa, Niinan elämään asteli isäntä Alpeilta – tällaisia ovat nykyajan modernit emännät

Mikä antaa uskoa ryhtyä maatilan emännäksi, vaikka suunnitelmissa oli jotain ihan muuta? Outille varmuutta tuo se, että hän pitää mielen avoimena myös muille töille. Niina puolestaan pisti tilansa uusiksi rankan vuoden jälkeen, joka jätti uupumusvelkaa.

Kun Outi Lahti työskenteli kolmikymppisenä Saudi-Arabiassa farmaseuttina, hän ei olisi arvannut, ­että nelikymppisenä hän nousee joka aamu varhain lähteäkseen navettaan. Vetää ylleen housut ja fleecetakin, suojaa hiukset myssyllä, kipaisee hämärän pihan poikki ja kuulostelee navetan ääniä. Hiljaisuus kertoo, että 65-päisellä karjalla on kaikki hyvin.

Rovaniemellä varttunut Outi, 49, ei halunnut lapsena edes astua sukulaisten navetan kynnyksen yli. Piteli vain kiinni nenästään ja kääntyi kannoillaan.

Nyt lannanhaju, lypsyrobotti, poikimiset ja maataloustuet ovat olleet hänen arkeaan reilun kymmenen vuoden ajan. Koti ja työ sijaitsevat Karstulassa Keski-Suomessa. Puolison eli tilan isännän nimi on Tero Lahti.

”Ennen Teron tapaamista en olisi voinut kuvitella, että minusta tulee maatalon emäntä. En tiennyt haluavani tätä.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.