Sisustus Tilaajille

Ida ja Oscar alkoivat pyörittää historiallista sukutilaa ilman aiempaa kokemusta maatilan hoidosta: ”Ei ole ongelmia, vain riemullisia haasteita”

Ida ja Oscar tajusivat, ettei sukukartanon ­pelastaminen onnistuisi ilman uutta kannattavaa liiketoimintaa. ­Ideoinnin tuloksena syntyi kulttuuritila.

Vaikka merta ei näy, sen tuoksun tuntee. Pelloille on alka­nut kerääntyä etelään suuntaavia joutsenia. Ida Söderström tietää kertoa, että kurjet ovat juuri nyt Kuopion korkeudella. ­Tänne rannikolle ne saapuvat huomenna.

”Lintujen seuraaminen ei todellakaan kuulunut edelliseen elämääni, joka oli kiireistä ja hajanaista. Työskentelin Helsingissä kansainvälisen terveydenhuoltoalan yrityksen myyntipäällik­könä ja matkustin työni takia paljon maailmalla. Pianistina ja laulajana työskentelevä Oscar oli viikonloppuisin keikoilla ja studiolla teke­mässä musiikkia. Yhteistä aikaa oli vähän”, Ida sanoo.

Nykyään pari työskentelee yhdessä Raaseporissa Kansjerfin ­tilalla, joka on kuulunut Oscar Gräsbeckin suvulle vuodesta 1811.

Rööperin vilske vaihtui maalaiselämään, kun Oscar ja Ida päättivät ottaa sukukartanon hoitaakseen. Nyt pariskunnan boheemiin maatila-arkeen kuuluu viljelyn ja eläintenhoidon lisäksi joogaa ja pianokonsertteja.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.