Tarinat Tilaajille

Perheenäiti Kata, 44, piti viikon kirjaa menoistaan – näin 1 227 euroa kuluivat

Katariina Piskoselle tärkein rahaan liittyvä arvo on perheenjäsenten yhteinen hyvä. Puolisoilla on käyttöoikeus toistensa tileille, sillä yhteistalous tuntuu luontevalta.

Katariina ”Kata” Piskosen elämässä on ollut taloudellisesti hyvin monenlaisia aikoja.

”Perheemme talous ei ole perinteiseen tyyliin kehittynyt koko ajan paremmaksi, vaan olemme kokeneet erilaisia vaiheita. Työurallani olen tehnyt rohkeita ratkaisuja muun muassa jättämällä pankkikonttorin esimiehen tehtävät kokeillakseni siipiäni ihan erilaisissa tehtävissä. Toisaalta meillä on ollut raha-asioissa myös onnea.”

Kata kuvaa rahankäyttöään höveliksi mutta hallituksi. Hän saattaa tehdä heräteostoksia netistä, mutta seuraa tarkoin laskujen maksamista ja perheen taloutta. E-laskutkaan eivät mene tililtä automaattisesti.

”Hallinnan tunne on minulle raha-asioissa tärkeää. Kun hyväksyn laskut itse, pysyn niistä paremmin kartalla. Muutan usein eräpäiviä aiemmaksi, jotta tiedän, paljonko rahaa on jäljellä loppukuuksi. Saatan siirtää rahoja käyttötililtä säästötilille ja takaisin.”

Lue myös: Tarja alkoi 61-vuotiaana tehdä nelipäivästä työviikkoa – miten käy eläkkeen?

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.