Tiesitkö tämän Fazerin Sinisestä? 7 yllättävää faktaa kaikkien tuntemasta suklaasta

Fazerin Sininen on kaikille suomalaisille tuttu, mutta kuinka tuttu onkaan suklaan tarina? Lue seitsemän mielenkiintoista seikkaa maitosuklaan historiasta ja valmistuksesta.

1. Fazerin Sininen tuli markkinoille vuonna 1922. Suklaata valmistetaan edelleen samalla salaisella reseptillä.

2. Resepti tuli Fazerille ystävänpalveluksena. Karl Fazerin pojalla Svenillä oli englantilainen liiketuttava, jonka vävy sairasti vakavaa silmäsairautta. Sven Fazer sai vävyn suhteidensa avulla silmäsairauksiin erikoistuneelle lääkärille, joka paransi sairauden. Kiitokseksi liiketuttava lahjoitti Svenille hallussaan olleen sveitsiläisen suklaareseptin, josta syntyi Fazerin Sininen.

3. Kultainen nimikirjoitus ja sininen pakkaus ovat olleet maitosuklaan tunnus alusta alkaen. Vuonna 1922 Fazerin Sininen kääre näytti tältä:

Fazerin sininen maitosuklaa

Kuva: Fazer

4. Fazerin sininen väri on rekisteröity tavaramerkki. Sininen väri symboloi Karl Fazerille Suomen luontoa ja itsenäistä isänmaata.

5. Maitosuklaa valmistetaan Fazerin Vantaan tehtaalla. Silloin, kun Sininen on valmistuksessa, sitä valmistuu noin 12 500 levyä tunnissa.

6. Maitosuklaan valmistamiseen käytetään tuoretta maitoa ja Arriba-kaakaopapuja. Yhden 200 gramman suklaalevyn valmistamiseen tarvitaan kolme lasillista maitoa. Vuosittain tuoretta maitoa kuluu 20 miljoonaa litraa.

7. Fazerin Sininen on Suomen arvostetuin brändi.

Lähde: Fazer

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.