Tarinat Tilaajille

Uupuneet hoitajat vaihtavat alaa – syöpälapsia hoitava Anne ei tiedä, kauanko enää jaksaa työssään

”Sitä ei vain aina ehdi syömään, jos lääkkeet lasten infuusiosta ovat loppu”, kertoo HUSin Lastensairaalan syöpäosaston sairaanhoitaja Anne Pysäys. Hoitajat venyvät ja tinkivät, mutta yhtälö on mahdoton: yksinomaan kuntapuolella on 8 000 hoitajaa liian vähän.

Sairaanhoitaja ­Anne Pysäyksen lapset katselivat äitiä ihmeissään. Miksi ­äiti töistä kotiin ­tultuaan alkoi syödä eväitä, jotka hän oli ottanut aamulla mukaansa? Ei hän ennen niin tehnyt.

Sinä päivänä Anne oli hoitanut syöpää sairastavia lapsia HUSin Uudessa lastensairaalassa kahdeksan tuntia, eikä ruokatauolle ollut jäänyt aikaa. Oli erityisen kiireinen päivä.

Eräänä toisena päivänä Anne ehti syödä pikaisen lounaan, mutta illan kiireessä ruokailu jäi väliin. Työpäivällä oli mittaa 12,5 tuntia.

”Sitä ei vain aina ehdi syömään, jos hälytin piippaa koko ajan, että lääkkeet lasten infuusioista ovat loppu. Stressi on kova, että saa tehtyä ja vietyä lääkkeet ajoissa.”

Kuinka kauan jaksan?

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.