Tarinat Tilaajille

Yli 50-vuotiaan naisen kohtalo: ”Pomo sanoi suoraan, ettei palkkaa vanhaa naista” 

Päivi Ristimäki ja Aija Jokilammi ovat koulutettuja naisia, jotka ovat ylittäneet 50 vuoden haamurajan ja huomanneet, että sen jälkeen töiden saaminen muuttuu Suomessa lähes mahdottomaksi.

Molemmat vanhemmat olivat yrittäjiä. Siksi Päivi Ristimäki, 60, oppi yrittäjän asenteen varhain. Kun kaverit lähtivät uimaan, Päivi meni tsuppariksi äidin kukkakauppaan tai pakkaajaksi isän vaatetehtaaseen.

Markkinointiekonomiksi valmistuttuaan hän valitsi freelancerin uran, koska se sopi parhaiten hänen riskejä kaihtamattomalle luonteelleen. Niinpä hän on tehnyt kaikkea sellaista, mikä on oikeasti kiinnostanut. Perustanut yrityksen, toiminut konsulttina, opettanut ja markkinoinut, kunnes hurahti organisaatioiden kehittämiseen ja puhui itsensä Helsingin yliopiston tutkijaryhmään.

Viisikymppisenä Päivi olisi saanut vakituisen viran Itä-Suomen yliopistosta, mutta samaan aikaan perhe oli muuttamassa miehen työn perässä Jyväskylästä Tampereelle. Silloin tuli pudotus. Yhtäkkiä Päivi oli työtön.

Hän haki julkiselle sektorille, yrityksiin ja järjestöihin. Verkostoitui ja jätti avoimia hakemuksia. Mikään ei auttanut. Välillä hän elvytti yritystään, välillä haki aktiivisemmin töitä. Kadotti selkeän suunnan, jota kohti mennä.

Muutaman ohikiitävän projektin ja sivutoimisen opettamisen ohella hän pääsi viiteen haastatteluun, pari kertaa loppusuoralle. Sai kehuja hyvästä hakemuksesta ja mahtavasta CV:stä, mutta siinä kaikki.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.