Ihmiset

Isoäidin kirjeenvaihto: Petolliset ajatukset

Nimimerkki Neuvosta kiitollinen oli vuonna 1942 harhautumassa toisen miehen syliin. Isoäiti kehotti lopettamaan harhakuvitelmat.

Kirjeesi oli kovin murheellinen. Etkö ensinkään muista, että sekin on jo syntiä, kun on ajatuksissaan uskoton? Sinulla on hyvä mies, joka vielä nyt juuri täyttää isänmaan kunniakkainta tehtävää, mutta sinä, hänen vaimonsa, sallit ajatustesi harhailla luvattomilla teillä. Ja viisi vuotta on tällaista rikollista mielikuvituksen leikkiä kestänyt!

Näin ei saa jatkua, silloin johdatat itsesi ja miehesi onnettomuuteen. Ja kuinka luulet että tuo toinen, joka nyt askarruttaa ajatuksiasi, arvostelisi sinua, jos hän tietäisi, että olet näin väärillä teillä? Luultavasti hän jo kauan sitten on sinut unohtanut, ja jos taas hän ajattelee sinua, silloin hänkin tekee väärin ajatellessaan toisen vaimoa.

Sinä vietät nyt uni-elämää ja kadotat samalla oman todellisen elämäsi ja onnesi. herää ja muutu kokonaan, ennen kuin on liian myöhäistä ja saat sitä lopun elämääsi katua! Synnin kanssa ei saa rankaisematta leikitellä.

Kotiliesi 3/1942.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Isoäidin kirjeenvaihto: Petolliset ajatukset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.