Ihmiset

Kärsitkö vaihdevuosista?

Aiheuttavatko vaihdevuodet sinulle ikäviä oireita? Käytätkö niiden hoitoon hormonilääkitystä? Vai esimerkiksi luontaislääkkeitä?
Etsimme haastateltavia kertomaan kokemuksistaan.

Teemme Kotilieteen juttua, jossa kaksi naista kertovat, miten vaihdevuosioireet ovat heillä helpottaneet. Etsimme naista, joka parhaillaan käyttää hormonikorvaushoitoa, ja on siihen tyytyväinen, sekä naista, joka ei halua käyttää hormonikorvaushoitoa, mutta on saanut apua luonnonlääkkeistä tai esimerkiksi liikunnasta.
Haastatellut naiset esiintyvät jutussa nimellään ja kuvallaan.


Olisitko kiinnostunut kertomaan omasta kokemuksestasi ja perustelemaan valintaasi: miksi valitsit hormonikorvaushoidon tai päätit pärjätä ilman? Ota pikimmiten yhteyttä: mia.kuntsi@otavamedia.fi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kärsitkö vaihdevuosista?

hilma 56

>minulla on ollut kuumia aaltoja,nyt ovat vähentyneet huomattavasti kun aloin käyttää d–vitamiiniä (aurinko d ) en käytä muuta >.se vain on ihmeelistä kun joka paikassa,oikein tyrkytetään hormoni hoitoja >>.on ennenkin pärjätty ilman >.

Annemarita

Minulla vaihdevuodet alkoivat sananmukaisesti veitsellä leikaten – kohdun poistoleikkauksen jälkeen vaihdevuosioireet alkoivat heti. Sain hormonilääkityksen ja kaikki on todella hyvin. Miksi tuomita korvauslääkitystä jos se sopii jollekkin toiselle? Jokainen on yksilö ja päättää itse syökö korvauslääkitystä, turvautuuko terveyskaupan rohdoksiin vai uskooko vitamiineihin. Meidän työporukassa on monta naista samassa tilanteessa ja yksi hoitokeino sopii toiselle ja joku muu sitten jollekkin toiselle. Oireet ovat yksilöllisiä ja oireiden voimakkuus vaihtelee, toivottavasti jokainen löytää helpotuksen oireisiinsa. Minulla liikunta on aivan ehdottomasti helpottanut oloa ja unensaantia – suosittelen. – Tsemppiä vaan kaikille `kuumille`naisille!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.