Ihmiset

Kesämiehen pussihousuetiketti

Pussihousujen käyttö askarrutti Kotilieden mieslukijaa kesän kynnyksellä vuonna 1933.

Kysymys: Käyttääkö hyvin puettu mies kesällä pussihousuja ja ”jazzareita” tai lapikkaita?

Vastaus: Pussihousujen kanssa käytetään pitkävartisia sukkia ja puolikenkiä.

Jos on kyseessä esim. metsässä samoileminen, tai joku muu erikoisesti saappaita tai lapikkaita vaativa toimi, voidaan pussihousujenkin kanssa sellaisia käyttää, vaikka silloin luultavasti tavalliset housut ovat käytännöllisemmät.

Kotiliesi 11/1933.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesämiehen pussihousuetiketti

Ekbergin kukkahattutäti

”Pussihousujen kanssa käytetään pitkävartisia sukkia ja puolikenkiä.”

Olen minä nuoruudessani pussihousuja paljonkin nähnyt, mutta tuollaista yhdistelmää en ikinä. Mistähän lie etikettineuvoja tietonsa ammentanut?

Pussihousut olivat ainakin meillä päin yleensä työhousut ja jos niissä muuten Siltalanpehtoorimaisesti keikisteltiin, niin saappaat silloinkin oli jalassa. Kiiltävät, hienot saappaat. Ei mitkään ruojut.

Mutta että pikkukengät ja sukat! Johan ne sukat olisivat olleet aika ”klomppinen” näky, kun pussihousujen kapea sääriosa halkioineen olisi sukkiin tungettu.- Olisikohan vastaaja sekoittanut pussihousut ja golfhousut?

Säälin vain kysymyksen tekijää, jos hän saamansa ohjeen toteutti. 🙂

Flanööri

Myös saapashousujen kanssa voitiin käyttää korkeita sukkia ja puolikenkiä. Edellä kirjoittanut mainitsi golfhousut: niiden kanssa oli toki ehkä yleisempää käyttää pitkiä sukkia ja puolikenkiä, mutta se ei sulje pois sitä, etteikö myös ”pussihousujen” kanssa voitu näin toimia.

Erityisesti 20-luvulla tämä oli suosittu tapa käyttää saapashousuja ja silloin kenkinä oli joskus myös varsikengät.

kumiterä

Ei voi olla sen parempia miesten päällyshousuja kun oikeat vahan hyvän ajan diakonaali pussihousut ja alla kunnon flanellihousut ja paita ennenkaikkeasyksyllä ja talvella ja ihan reilukokoiset. Minä ainakin pidän päällä kylässä ja kotona.moni kysyy mistä saa ja etyä on komeat

pussihousu

Aikoiaan miehillä oli nimenomaan sarka tai d
iakonaali pussihousut jalassa sepaluksesta saattoi olla muutama nappi irronnut ja sieltä. Lanellihousu ja napit pilkoitti.olisi ihan mukava saada semmoinen aikuisen miehen talvi vaatteet.siinäpä huomaisi muutkin että onmuutakin kuin pelkkä housu.

tosi on

Oikeasta vanhanajan dikonaalista tai sarka reilunkokose pussihousut ja isoilla pusseilla alla paksusta raita flanellista paita ja napilliset flanelliset housut.on varmasti mukava tunne js miellyttävät pitää päällä.muutama vuosi sittem yksi naapurin mies. Sanoi että hänellä on aitassaan. Pieneksijääneetpussihousut otatkos kun olet varmasti komea mies pussihousuissa.lupasinhan mielelläni ottaa.seuraavana iltanna. Naapuri tuli kylään vaatekäärö kainalossa ja sanoi ettälaitappas poika aikuisen maslaismiehen vaatteet päälöesi oli tuonu paksun lanelli kerraston henkseölit ja vanhat mutta kun uudet paksusta takonaalista tehdyt pussihousut olipa jonkin verran reilun kokoiset siinähän sitten meni koetellessa aamuun.naapurikin totesi että nyt sinä mies vasta olet.katsoi ja koetteli että sopii alle pakkasella välihousut jakunnon kokoisepoijan veehkeet helummaan ja voihan se nuorella miehellä seisottaakin.niinpä niin.hyvä pointti.minä olen siitä lähtien pitänyt pussihousua jalanellihousua paljon.mukava mies se naapurin jussi.meillä mukavat läheiset välit. lämmöllä ajattelen aina kun se harva kerta. Pussihousumies kävelee vastaan.ei kannata ujostell ei meilöe ainakaa kukaan ole nauranut päinvastoin kyselevät mistä voi pussihousut osttaa ja sanovat ostavansa heti kun löytävät ja mielellään laittavansa päällensä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.