Ihmiset

Kirjesalaisuuden rikkominen

Nimimerkki Isoäiti vastasi Kotiliedessä nuorten lukijoiden kysymyksiin ihmissuhteista. Joulun alla 1937 pohdittiin kirjesalaisuutta.

Särkyneelle sydämelle: Teit väärin, kun avasit miehesi kirjeen, mutta sitä et enää saa tekemättömäksi. Sinusta nyt riippuu, voitko rakentaa uudelleen onnenne. Kuten ymmärrät, et sinä häntä valloita takaisin olemalla epäystävällinen, murjottava ja itkettynyt.

Sinulla on nyt edessäsi rakkauden taistelu ja sinulla on myös parhaat edellytykset voittaa, kun sinulla on puhumassa puolestasi myös pieni poikanne. Mutta nyt sinun pitää voittaa miehesi takaisin iloisella hyvyydelläsi ja viihtyisällä kodilla.

Miksi en moiti tässä miestäsi? Siksi, että hänen erehdyksensä on ilmeinen, mutta hän on sitä katunut. Ja minun tehtäväni on osoittaa sinulle tie, miten saisit onnenne takaisin, ja se ei tapahdu syytöksin, vaan voittamalla uudelleen hänen rakkautensa. Ja sen voit sinä tehdä vain hyvyydellä ja viisaudella. Koeta voittaa. Uskon, että voit, jos tahdot.

Kotiliesi 23/1937.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirjesalaisuuden rikkominen

Tuksu

Niinpä niin, ja nykyään puolisot kurkkivat toistensa tekstiviestejä. Ajat muuttuvat, mutta ihmiset pysyvät yhtä uteliaina.

eilamarjatta

Tälle henkilölle annettiin tässä tilanteessa oikeita neuvoja.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.