Ihmiset

Kotiliesi kysyy: Miten duunarimies saisi pidemmän elämän?

Vähän koulutetut miehet ovat yliedustettuja aloilla, joilla lomautukset, työtapaturmat ja sairastavuus ovat yleisimpiä.

Miehen eliniänodote onkin vain 76 vuotta, kun se naisilla on 83 vuotta.

Mitä tehdä, jotta duunarimies voisi saada pidemmän elämän?

Kommentteja voidaan käyttää Kotiliesi-lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotiliesi kysyy: Miten duunarimies saisi pidemmän elämän?

Anonymous

Viina ja tupakka pois niin vuosia tulee ihmeesti lisää.

JJ75

Syökää kalaa, viina pois, tupakka pois, television ääreltä pois…. Kas kummaa, 10-20 vuotta tuli lisää. Liikuntaa ja venyttelyä… säästää tapaturmilta.

viisaus

pitää lopettaa murjottaminen. siitä se syöpä tulee jos on tullakseen. ja verenpaine samoin.

Vai vielä

pidempään pitäisi kärsiä? Raskaan ja rikkovan työuran jälkeen olemattomalla eläkkeellä surkeassa vanhustenhoidossa- ei kiitos; tarpeeksi viinaa Virosta, jotta aikansa jaksaa ja vauhdista nurin.

Rakas ihminen

Vaimo on miehen paras henkivakuutus. Tai sitten joku toinen, riittävän läheinen.

Lena

Mistä viina on tullut niin tärkeäksi teidän viesteissä? Onko vanha suomalainen filmi ja muut yleistykset noin vahvasti juuttuneet? Duunarille on rakas,ymmärtäväinen ihminen yhtä tärkeä, kuin kenelle työttömälle tahansa. Kotiruoka ja kotoa pois ihmisten ilmoille, uusi tai uusivanha harrastus. Ja usko tulevaisuuteen.

Uskon

tulevaisuuden olevan työttömyyttä tai pätkätöitä kiireisempää työtahtia vähemmillä vapailla ja pienemmällä palkalla, jota verotetaan kovemmin odottaen mahdollista vähäistä eläkettä, jollei kuolo korjaa jo aiemmin ja jollei, joutuu hoitolaitokseen tms. jolloin loppuelämä kitumista paskaisissa vaipoissa ja lääketokkurassa; koska nytkään, kun ns. huoltosuhde ja talouskasvu olleet hyvät vuosia, ei kuitenkaan vanhuksista, mielenterveysongelmaisista jne. ole kyetty ihmisarvoisesti huolehtimaan, niin kuinka muka tulevaisuudessa? Herätkää todellisuuteen- rikkaatkin. Nytkin yli miljoonan suomalaisen tulot alle tuhat euroa kuukaudessa- eli n. 20prosentin!

prioriteetit kohdalleen

Hyvä, tyydyttävä parisuhde suojaa ketä tahansa. Läheinen ihmissuhde antaa voimia arkeen ja samalla haastaa vastuunottoon itsestä ja toisesta.
Kun duunari kokee itsensä arvostetuksi ja rakastetuksi, uskon sen vaikuttavan itsesuojeluun ja tapaturmariskin pienemiseen.

Myös työnantajalla on suuri merkitys asiassa; asianmukainen työhön perehdyttäminen ja kiinnostus alaistensa työhyvinvoinnista ovat avainsanoja työssä pidempään pysymiseen. Vaikka työ olisi fyysisesti raskasta, sen jaksaa paremmin asiallisissa oloissa ja ajanmukaisilla työ- ja apuvälineillä.

reettaisabella

Työnantajien ja työkavereiden arvostus kaikkia kohtaan kaiken ao, oli sitten oppinut tahi ei. Ihminen ihmisenä, eikä katsota miten se on opiskellut. Ei aina lukenutkaan ihminen osaa elää ja tehdä työtä parhaiten. Raskaan työn raatajalle arvoisensa palkka ja ollaan kiitollisia, että joku tekee ne työt!!

niis

Mitä ihmettä duunari tekisi pitemmällä iällä? Työtäkö?

nikolas

Samaa mieltä. (liika) viina ja rööki pois.

Itse lopetin e-savukkeiden avulla. Kts. lisäinfoa http://www.e-savuke.org/

Kannattaa huomioida, että noita saa Suomesta hyvin vaikka jossain kehutaan ulkomaita. Itse tilasin Suomesta.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.