Ihmiset

Kotiliesi kysyy: Miten Suomen tulisi auttaa Haitia?

Haitin maanjäristyksessä tammikuun 12. päivä kuoli yli 200 000 ihmistä, ja 300 000 loukkaantui.

Suomalaiset ovat antaneet Haitin maanjäristyksen uhreille ennätykselliset 2,4 miljoonaa euroa SPR:n kautta, ja muutkin hyväntekeväisyysjärjestöt ovat saaneet paljon lahjoituksia.

Miten Suomen tulisi mielestäsi auttaa kriiseissä? Pitäisikö lähettää ensisijaisesti avustusjoukkoja, tavaraa vai rahaa?

Kommentteja voidaan käyttää Kotiliesi-lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotiliesi kysyy: Miten Suomen tulisi auttaa Haitia?

Annetaan osaamista

Kyllä Suomen kannattaa lähettää avustusjoukkoja, meillä kun on paljon päteviä ihmisiä valmiina lähtemään äkkiä apuun. Suomalaisella tolkulla ja maltilla on käyttöä kriiseissä.

Ellen

Olen samaa mieltä edellisen kanssa. Osaamista maasstamme löytyy. Myös kummitoiminta olisi paikallaan.

protonineutronielektroni

KAIKKI maanalaiset ydinkokeet kiellettävä , jo 70 vuotta pommitettu,Tulvat lisääntyy navat sulaa saaret hukkuu veteen ON ENNUSTETTU ETTÄ IHMISKUNTA ? TUHOAA ITSE OMAN MAAPALLONSA:PS KÄYTIINKÖ kuussa todella-kuu näyttää aina vain saman puolen -mitä on takana ”vuoristo”?.

Sairaanhoitaja

Suomi auttaa parhaiten antamalla erityisosaamistaan ja rahaa. Lähettämällä ammattitaitoisia, osaavia vapaaehtoisia mm. maanjäristysaluille terveydenhoitoon, raivaustöihin, ruumiintunnistamisiin, jälleen rakentamiseen, kouluttamiseen jne. on mielestäni parasta mahdollista kansainvälistä auttamista.
Raha ratkaisee monia asioita ja sitä tulisi myös lähettää esim. avustustarvike, ravintoaine ym. muotoisena. Maissa, jossa korruptio kukoistaa, suora rahan lähettäminen lienee riski, jos ei voida valvoa sen käyttöä loppuun saakka.

Pitkässä juoksussa suomalaiset voivat auttaa katastrofin kohdanneita maita mm. matkailun avulla ( vrt. Tsunami ) sekä turvallisten kummilapsijärjestöjen ja/tai adoptiojärjestöjen kautta orpolapsien auttamisessa.

rajoja

Täältä voisi Tehy lähettää ne kaikki liikalihavat hoiturit, jotka vaan osaavat litkiä kahvia päivät pitkät, että oppisivat kunnon työntekoon.
Ja samantien kaikki terveyskeskuslääkärit oppimaan alansa perusasioita. Ehkä samalla alkaisivat ymmärtää mitä työntekeminen on.

kokemusta on

Joo, ja niiden lihavien hoiturien koneeseen joutaisi toiselle puolelle tasapainoksi lihavat, liikaa edustusherkkuja nauttineet kansanedustajat. Ne arkielämästä ja todellisesta ”reality lifestä” vieraantuneet politikot. Saisivat kokea arkipäivän todellisuuden, mitä on kun ei ole mitään eikä kukaan, siinä kilpajuoksussa missä mitataan ”elä tai kuole, nopeat syö hitaat ja armoa ei ole”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.