Ihmiset

Kotiliesi kysyy: Ovatko raiskaustuomiot liian lieviä?

Raiskaus eli väkisinmakaaminen on eriasteista sukupuoliyhteyteen pakottamista. Suomessa voi törkeästä raiskauksesta selvitä kahdessa vuodessa, kun esimerkiksi Ruotsissa minimirangaistus on neljä vuotta.

Myös muissa Pohjoismaissa tuomioiden linja on kovempi kuin Suomessa. Englannissa raiskauksesta saa viiden vuoden tuomion.

Ovatko raiskaustuomiot Suomessa liian lieviä? Ota kantaa!

Kommentteja voidaan käyttää Kotiliesi-lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotiliesi kysyy: Ovatko raiskaustuomiot liian lieviä?

Herran kukkarosta kärpänen

Vastaus kysymykseen: OVAT!

On törkeää, että Suomessa voidaan raiskata vain vähän eli lievästi. Törkeästäkään raiskauksesta ei pahemmin häkki heilu jos vaikkapa verrataan veropetokseen.

On kertakaikkiaan väärin, että Suomessa on suojattu omaisuus tarkemmin ja voimallisemmin, kuin ihminen ja hänen oikeutensa. Tuntuu todella haljulta, että Bemarin rusikoinnista voi saada tuntuvasti kovemman rangaistuksen, kuin Bemarin omistajan rusikoinnista tai hänen raiskaamisestaan.

Nykyisellään raiskaus on niin lievästi rangaistu teko, että sen rikosoikeudelliseksi nimeksi tulisi vaihtaa ”naisen luvaton käyttöönotto”.

suomen raiskauspolitiikka

Mielestäni on itsestään selvää että raiskaustuomiot ovat yhtä levällään kuin naisen haaratkin kun joku sinne väkisin menee.

Mielipide mittauksethan ovat jo vuosien ajan osoittaneet kansalaisten osalta että raiskaustuomioitten linjaa olisi kovennettava.
Missä sitten mättää?
Kuka täällä kannattaa lieviä raiskaustuomioita?
Lainsäätäjät, poliitikot vai sosiaalipuolen ymmärtäjät?Kuka on alun alkujaan vastuussa tällaisten kansallisen häpeäpilkkujen olemassaolosta suomalaisessa ”oikeuskäytännössä”???

Mutta kuten niin moni muukin asia on täällä, niin olen päätynyt siihen lopputulokseen että raha ratkaisee.. sillä Suomi on kuitenkin valmis joka vuosi maksamaan EU:n ihmisoikeus rikkomuksista määräämät sakot kiltisti pois kaikessa hiljaisuudessa.(jonka piiriin myös Suomen raiskaustuomiot kuuluvat)
Ja kuten aiemmin mainitsin että raha ratkaisee niin,ikävä kyllä, suurin osa raiskaustilastojen kärkikansallisuuksista tulevat maista joilla on a)toimiva kauppasuhde Suomen kanssa tai b)”toivottavasti” tulevaisuudessa, välillisesti ainakin.
Eli kannattaa miettiä haluammeko maksaa loppujen lopuksi itse omista vero euroistamme tukea Suomalaisten päättäjien raiskauspolitiikasta?

Edellisillä kommenteilla en kuitenkaan väitä että Suomipoika jäisi Pekkaa pahemmaksi-raiskaus on aina raiskaus-
ja tämän mielipiteen ei ole tarkoitus olla rasistinen kannanotto
sillä raiskaajan kansallisuudella tuskin on merkitystä monellekaan itse teon jälkeen.

reettaisabella

Suomessa nämä rangaistukset ovat tosiaan liian lieviä. Olisi aika säätää niille uusi laki! Pitää äänestää sinne eduskuntaan nuoria uusia ihmisiä, jotta lait voisivat muuttua. Ne vanhat rahanahneet saisivat jo jäädä hyllytetyiksi.

Lumimarja

Kyllä raiskaustuomiot on mitättömät . Paljon ankarammat rangaistukset pitää olla sekä pahoinpitelystä myös. Raiskauksen uhrille jää elinikäiset vauriot henkiset ja fyysisetkin monesti
Rikoksen tekijät nykyän pääsee kuin koira veräjästä päätäsilitellään vain . Kiireellisesti muutokset noihin pitäsi saada
Lapsia ja naisia suomessa ei suojaa mikään laki heille saa tehdä mitä vain ja ei tule rangaistusta kummallista ihan
Jopa kuolemanrangaistus pitäsi tulla käytäntöön ankarimpina rangaistuksina ehdottomasti
Raiskauksesta ehdotonta rangaistusta monta vuotta aina heti eikä mitään lievennytksiä siitä jos on humalassa tai jos on ensikertaa rikoksen rangaistusta kärsimässä saa kärsiä todellakin silloin . Ihan varmasti ihminen tietää tekevänsä väärin mutta kun se on suomessa sallittua ei ne lopu koskaan vaan pahenee aina vain . Raakuus on lisääntuynyt ja ihmisten välinpitämättömyys . Jotain on pahasti pielessä suomen laissa koska se salliii rikokset ja antaa vain päänsilitystä ja palkkioita rikoksentekijöille

tiitii

Kyllä !! Todellakin KYLLÄ!!
Liian lieviä ovat… aivan kuin hyväksikäytöissä…

turhautunut

Aivan liian lieviä. Tekisi mieli muutta tästä koko junttilasta hittoon. Ei naiset saa täällä juuri oikeauksia.

mummi42

Tuomiot ovat ehdottomasti liian lieviä – niitä ei pitäisi ollenkaan antaa ehdolisina, ehdoton vankeusrangaistys ja heti. Tuntuu, että naisille ei tässä kohdassa anneta kunnollista ihmisarvoakaan — mitä vaan voi tehdä ja pahimmassa tapauksessa miesporukalla. Vankilaan vaan raiskaajat kestämään tekonsa seuraukset.

Rentukka

Tuomiot ovat niin lieviä, että ne itse asiassa k a n n u s t a v a t raiskaamaan lisää.

paha aina paha

TUOMIOT PITÄÄ KOVENTAA JA PALJON

Sinun täytyy kommentoidaksesi.