Ihmiset Tilaajille

Vuoden kauneimmaksi valittu sormus sai inspiraationsa perunasta – sormuksen luonut ahvenanmaalainen kultaseppä Maria Karlström päätyi alalle aikoinaan vahingossa

Ahvenanmaalainen kultaseppä Maria Karlström inspiroituu karusta luonnosta ja saaristolaisten yksinkertaisesta elämäntavasta. Joskus idea koruun voi syntyä vaikka perunasta.

Inspiraatio koruaihioon voi syntyä meren aalloista, vänkyräisen männyn muodoista tai vaikka perunasta. Tai oikeastaan ruotsalaisesta 1700-luvulla eläneestä kreivitär Eva Ekebladista, joka tomerana naisena keksi valmistaa perunasta jauhoja ja viinaa.

Tarinan edistyksellisestä naisesta kultaseppä Maria Karlström kuuli puolisoltaan, joka oli bongannut sen seuraamaltaan ruokaan liittyvältä Youtube-kanavalta.

”Evan tarina oli todella kiehtova ja perunan uniikit muodot tuntuivat sopivan täydellisesti sormukseen”, Karlström kertoo.

Syntynyt Eva-sormus valittiin syksyllä Vuoden Kauneimmaksi Sormukseksi.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuoden kauneimmaksi valittu sormus sai inspiraationsa perunasta – sormuksen luonut ahvenanmaalainen kultaseppä Maria Karlström päätyi alalle aikoinaan vahingossa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.