Kulttuuri Tilaajille

Dekkaristi Eeva Louko miettii usein sitä, mikä saa ihmisen murhaamaan: "Haluan päästä murhaajan pään sisälle"

Eeva Loukon kiitetty esikoisteos sai jatkoa. Toimittaja Ronja Vaara jatkaa seikkailujaan nyt Lauttasaaressa Käärmeiden maa -uutuusdekkarissa.

Kirjailija Eeva Louko, 40, rakastaa dekkareita, mysteerejä ja niiden ratkaisemista. Juuri kun lukija luulee keksineensä, kuka on murhaaja, kirjailija tekee harhautuksen. Ja vielä toisen ja kolmannenkin. Loukon dekkareiden juonet ovat monimutkaisia, ja hahmoja on niin paljon, että heistä saisi koottua vaikka sekakuoron.

”Kirjan kirjoittaminen on minulle kuin palapeli. Heitän palaset ilmaan ja katson, mihin ne putoavat. Palasten kokoaminen ja ratkaisun löytäminen on todella kiehtovaa”, Louko kertoo.

Kirjailija itse luonnehtii kirjojaan cosy crime -tyylilajin edustajiksi. Jotkut puhuvat kevyemmästä jännityksestä tai hyvän mielen dekkareista.

Rikosten lisäksi oleellisena kulmana kirjoissani ovat ihmissuhteet ja kolmekymppisten elämä. Halusin kirjoittaa tavallisista naisista, jotka joutuvat erikoisiin olosuhteisiin. Naisista, jotka ovat oman elämänsä pääosassa, eivät uhreja tai sivuhahmoja”, Louko sanoo.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Dekkaristi Eeva Louko miettii usein sitä, mikä saa ihmisen murhaamaan: "Haluan päästä murhaajan pään sisälle"

Lukija760010

hitsi! Voisinpa lukea koko jutun ilmaiseksi!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.