Kulttuuri

Lähde näiden kirjojen mukana maailmanympärimatkalle – 5 koukuttavaa uutuuskirjaa

Meren pauhua Norjassa, ihmissuhdesolmuja Ranskassa ja mysteereitä Italiassa. Minne sinä haluaisit matkustaa kirjan siivin tänä kesänä?

Yksi kirjojen parhaista puolista on, että ne kykenevät kuljettamaan lukijansa valtamerten taa, aavikoiden kuumuuteen ja vuoristojen jylhiin maisemiin. Kirjojen mukana maailmanympärimatkalle lähteminen on halpaa ja inspiroivaa! Kotiliesi kokosi yhteen uutuuskirjat, jotka paitsi koskettavat tarinoillaan myös helpottavat matkakuumetta.

Lue myös: 9 x paras dekkarisarja – Tältä listalta löytyy lukemista jokaiselle jännityksen ystävälle!

Lue myös: Muumimamma vai Molly Weasley? Testaa, kuka kirjallisuuden rakastettu äitihahmo olet!

olimme kerran, iran, kirja, kirjallisuus, kirjojen mukana maailmanympärimatkalle

Iranista pakoon

Voi äidit, voi tyttäret! Kun Nahid muutti 30 vuotta sitten Iranista vallankumousta pakoon Ruotsiin, hän kuvitteli taistelujen olevan ohi. Ja nyt hänen pitäisi taistella syöpää vastaan. Samalla tavalla kun tauti kalvaa häntä, niin tekevät myös kipeät muistot. Hän petti aikanaan oman äitinsä, eikä pysty nyt olemaan itse rakastava äiti tyttärelleen. Kirpeä, kipeä ja elämänmakuinen kirja vallankumouksen kauhuista, äidinrakkaudesta ja syöpätaistelusta.

Golnaz Hashemzadeh Bonde: Olimme kerran, suom. Jaana Nikula (Otava)

katarina wennstam, hämärän tyttö, kirja, kirjallisuus, kirjauutuus

Ruotsalaisnuoria trillerissä

Rikostarkastaja Charlotta Lugn ja asianajaja Shirin Sundin joutuvat katsomaan todellisuutta silmästä silmään. Nuorten elämässä hallitsevat kovat lait, joista aikuiset eivät ymmärrä mitään. Aikuiset tekevät nuorille paljon pahaa ja voittavat aikuisuutensa takia. Mitä on tehty öisin huutavalle itseään viiltelevälle tytölle? Kirja kuvaa sävykkäästi aikuisten ylivaltaa, johon oikeuslaitos tahtoo saada tolkkua.

Katarina Wennstam: Hämärän tyttö, suom. Anja Meripirtti (Otava)

venetsia, donna leon, nuoruuden lähde, kirja, kirjallisuus, kirjojen mukana maailmanympärimatkalle

Mysteereitä Italiassa

Donna Leonin uutuus esittelee Venetsiaa uhkaavia ympäristö- ja moraaliongelmia kuin ohimennen kutkuttavina keskustelunpätkinä samalla kun Brunetti selvittää nuoren tytön elämän tuhonnutta tapahtumaa. Työpaikan hahmot pelaavat omia pelejään. Kirja opastaa venetsialaiseen ajatusmaailmaan viihdyttävästi ja tuputtamatta. Viehättävän rouva Brunettin rakkaus tasapainottaa komisarion työpaineita.

Donna Leon: Nuoruuden lähde, suom. Katjamaria Sivill (Otava)

Merikirja, kirja, uutuuskirja, kirjojen mukana maailmanympärimatkalle

Käsittämätön Pohjois-Norjan meri

Alaotsikko tiivistää tarinallisen tietokirjan juonen: ”Kuinka pyydystää jättihaita kumiveneestä isolla merellä neljänä vuodenaikana?” Tositarinassa kirjailija lähtee jahtiin Pohjois-Norjan Länsivuonolle. Mutta teoksen pääasia ei ole seikkailu vaan meri. Sitä kirjailija rakastaa ja tartuttaa intonsa lukijaan. Jättiläiskaloja, outoja eliöitä! Hurjia merivirtoja! Pimeitä syvyyksiä! Tajuan taas kerran, miten pieni hippunen ihminen maapallolla on.

Morten Strøksnes: Merikirja, suom. Katriina Huttunen (Gummerus)

pieni bistro bretagnessa, nina george, kirjojen mukana maailmanympärimatkalle

Ihmissuhdesolmuja Ranskassa

Tunteettoman avioliiton latistama saksalainen Marianne aikoo tappaa itsensä Pariisin-matkallaan, mutta ohikulkija pelastaa hänet Seine-joesta. Sairaalassa Marianne löytää värikkään keramiikkalaatan, joka johdattaa hänet Kerdruckin kylään Bretagneen. Marianne löytää itsensä Ar Mor -bistrosta, ja elämä alkaa uudelleen. Yhtäkkiä vihainen aviomies saapuu kylään. Onko uusi rakkaus vai vanha avioliitto totta?

Nina George: Pieni Bistro Bretagnessa, suom. Veera Kaski (Bazar)

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lähde näiden kirjojen mukana maailmanympärimatkalle – 5 koukuttavaa uutuuskirjaa

Olavi -39

Kiitos Paula. Onnea ja jaksamista elämässäsi. Tavattiin 80 luvulla Saariselällä, missä olit esiintymässä. Istuimme taukosi aikana , juttelimme toisiamme arvostaen. Jäi jälki
upeasta, hienosta ja vaatimattomasta ihmisestä, taiteellisuuden paloa hehkuvaa. Musta-harmaa, paksu käsin kudottu villapaita.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.