Kulttuuri

Parhaat saksankieliset Netflix-sarjat kieltenopiskeluun: Kuinka monta näistä olet katsonut?

Tositapahtumiin perustuva sarja teinihuumediileristä, poliisisarja Berliinin alamaailmasta, lääketieteellisiä läpimurtoja 1800-luvun lopussa ja saksalaiskaupunkiin sijoittuva mysteeri, jossa lapset alkavat katoilla. Näistä on tehty kiinnostavimmat saksankieliset sarjat!

Kielenopiskelussa on suureksi avuksi, jos voi katsoa elokuvia tai sarjoja kielellä, jota yrittää oppia. Listasimme saksanopiskelijoita varten parhaat saksankieliset Netflix-sarjat!

Lue myös: Parhaat Netflix-sarjat – Näihin sarjoihin haluat koukuttua juuri nyt!

Parhaat saksankieliset Netflix-sarjat: Dark (2017–)

2 kautta, K-16

Windenin pikkukaupungissa katoaa kouluikäinen poika. Muutamaa kuukautta aikaisemmin toinen poika on kadonnut mystisesti. Kaupungin vanhukset kertovat, että se, mitä nyt tapahtuu, on tapahtunut myös 33 vuotta aikaisemmin. Mitä kaupungissa oikein tapahtuu?

Dark-sarjaa on tituleerattu muun muassa supersuositun Stranger Things -sarjan saksankieliseksi isosiskoksi. Aikamatkustusteeman ympärille kietoutuva sarja panee pään pyörälle lukuisilla aikatasoillaan, ja toisinaan henkilöiden välisiä suhteita saattaa joutua hahmottelemaan paperin ja kynän avulla.

Monimutkaisuudestaan huolimatta – tai ehkä juuri sen takia – sarja on järjettömän koukuttavaa katsottavaa.

How to Sell Drugs Online (Fast) (2019–)

1 kausi, K-16

17-vuotias saksalaispoika Moritz Zimmermann alkaa myydä netissä ekstaasia tehdäkseen vaikutuksen ex-tyttöystäväänsä ja voittaakseen tämän takaisin. Pian Moritz huomaa suistuneensa huumebisneksen pimeille sivupoluille – ja sotkeneensa mukaan myös pyörätuolissa istuvan ystävänsä Lennyn.

Komediaa ja kasvukertomusta yhdistelevä sarja perustuu tositapahtumiin. Vuonna 2015 Leipzigissä pidätettiin Maximilian S. -niminen poika, joka oli omasta lapsuuskodin makuuhuoneestaan käsin pyörittänyt Saksan yhtä menestyneimmistä nettihuumebisneksistä. Hän onnistui tienaamaan huumenettikaupalla miljoonien eurojen arvosta bitcoineja, ennen kuin poliisit saivat hänet kiinni.

Lue myös: Teinipoika tienasi huumekaupalla miljoonia lapsuudenkotinsa makuuhuoneessa – nyt hänestä on tehty Netflix-sarja

Dogs of Berlin (2018–)

1 kausi, K-16

Saksalais-turkkilainen jalkapallotähti murhataan, ja poliisiparivaljakko Kurt Grimmer ja Erol Birkan saavat tehtäväkseen selvittää, kuka on murhan takana. Berliini suistuu kaaokseen murhan jälkipuinneissa, ja kaksikko joutuu sukeltamaan syvälle kaupungin alamaailman syövereihin selvittääkseensä tapauksen.

Onko murhan takana kenties uusnatsijärjestö, Berliinin mafia tai joukko kansallismielisiä turkkilaisia, jotka ovat olleet jalkapalloilijalle vihaisia, koska tämä on pelannut Saksan eikä Turkin joukkueessa?

Charité (2017)

1 kausi, K-16

Historiallinen saksalaispukudraama sijoittuu 1880-luvulle berliiniläiseen Charité-sairaalan. Sairaalan henkilökunta saa todistaa toinen toistaan kiinnostavampia lääketieteellisiä läpimurtoja, kun lääkärit testaavat rokotuksia ja etsivät parannuskeinoa kurkkumätään.

Ihmiskokeiden ja lääketestien lisäksi minisarjassa seurataan henkilöiden välisten suhteiden kehittymistä. Romantiikaltakaan ei vältytä.

Mitkä ovat sinun mielestäsi parhaat saksankieliset Netflix-sarjat? Kerro kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parhaat saksankieliset Netflix-sarjat kieltenopiskeluun: Kuinka monta näistä olet katsonut?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.