Ihmiset Tilaajille

Seitsemänmetrinen tekstiiliteos kuvaa taiteilijan kaipuuta suomalaiseen metsään – näin Kustaa Saksi kutoo kuvista jättimäisiä teoksia

Kustaa Saksi kutoo tekstiiliteoksia, jotka johdattavat unenomaiseen maailmaan. Kuvataiteesta poiketen Saksin on pitänyt opetella tulemaan toimeen vähemmillä väreillä. Designmuseon uudessa näyttelyssä nähdään jättikokoisia teoksia.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana taiteilija Kustaa Saksi on matkustanut junalla tai autolla noin kerran kuukaudessa puolentoista tunnin matkan Amsterdamista Tilburgiin. Määränpäänä on TextielMuseumin yhteydessä toimivassa TextielLab. Perillä alkaa työpäivä, jonka aikana Saksin piirtämä kuva alkaa muuttua kudotuksi pinnaksi.

”Tekstiiliteoksen näkeminen on aina maaginen elämys. Teoksen olennot ikään kuin heräävät henkiin, materialisoituessaan kudontaprosessin kautta”, Saksi kertoo.

Uusin teos, seitsemänmetrinen Forest Boy hehkuu tummalla taustalla vihreän, sinisen ja oranssin sävyissä. Materiaaleina teoksessa on muun muassa mohairia ja villaa, synteettisiä materiaaleja ja jopa kuparilankaa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seitsemänmetrinen tekstiiliteos kuvaa taiteilijan kaipuuta suomalaiseen metsään – näin Kustaa Saksi kutoo kuvista jättimäisiä teoksia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.