Ihmiset

Kysymyksiä ja vastauksia: jalkahiki

Kotilieden ensimmäisistä numeroista lähtien on vastattu lukijoiden kysymyksiin. Tämä kysymys on vuodelta 1923.

Kysymys: Miten voisin saada poistetuksi jalkahien, se kun kuluttaa niin paljon sukkia ja kenkiä ja on muutenkin hyvin epämiellyttävää?

Tietämätön.

Vastaus: Latuskajalka voi aiheuttaa jalkahikeä, ja tällaisessa tapauksessa on latuskajalka-anturan sijoittamisella kenkään usein parantava vaikutus. Muuten on käytettävä kyllin väljiä kenkiä ja mieluimmin villasukkia, joita vaihdetaan kyllin usein. Jalkapohjia voidaan voidella 10%:sella formaliiniliuoksella tai 5%:sella karbolivedellä 4–5 päivänä peräkkäin kerran päivässä, ja tämä voiteleminen on uusittava joka 3:n tai 4 viikon perästä. Mutta jos varpaiden välissä tai alapuolella on pieniä haavoja, ei voiteleminen tule kysymykseen. Silloin jalat on pestävä aamuin illoin lämpöisellä vedellä ja saippualla.

Pesun jälkeen kuivataan jalat huolellisesti ja varpaiden väliin sekä sukkiin pannaan esim. seuraavaa puuteria: salisylihappoa 5 g. boorihappoa 10 g ja talkkia 100 g. E. R.

Kotiliesi 15–16/1923

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kysymyksiä ja vastauksia: jalkahiki

Poikalasten äiti

Niinpä, kaikenlaisella tökötillä voidellaan ja ellei auta niin sitten pestään vedellä ja saippualla. Taitaako olla enää tämmöstä ohjetta noudattavia. Toivottavasti pesu nyt jo ymmärretään ykkösasiaksi sukkien ja kenkien puhtauden ja vaihtamisen ohessa.

äiti

Tässä kohden huvitti. Edelleen vaiva voi olla hankala. Opetin poikani pienestä alkaen vaihtamaan sukat ja alushousut päivittäin pesujen lisäksi. Pesut lisääntyivät murrosiässä itsestään…

t.m.järvelä.,71v.,rmki.

minulla ei ole jalkahikeä paljon, kiinnitän ruokavalioon huomion, siis vähän rasvaa, sokeritonta ja vähän suolaa sisältävät ruuat ovat pitäneet myös kainalohien vähissä, kyllähän näin jalk.hoitajana työskenneellä myös puhtaus ja sukat kotioloissakin ovat tärkeät keinot mm. jalkasienen ehkäisyssä huomioitava.

jalkahiki

joillakin ihan oikeasti on jalkahikeä, vaikka vaihtaisivat sukkia ja kenkiä solkenaan! ei siinä auta liiat pesemiset (eihän jalat voi kokoajan olla suihkun alla)!
Mutta nykyisinhän on esimerkiksi apteekista saatavilla jalkahikeen kaikenlaisia tuotteita..

HAJUTON

myös kenkiä kannattaa tuulettaa ja kesällä jos koko päivän on samat kengät ja sukat jalassa haisee varmasta.Siis jos mahdollista vaihda kesällä sukat 2xja pese jalat välillä ja vaihda kengät.TOIMII !!!

HAJUTON

Vielä lisäisin, että ei kannata olla ilman sukkia kesällä.Paljaat jalat haisee kengissä paljon enemmän ja myös hikoilee kuin sukkien kanssa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.