Ihmiset

Lapsen vuoteenkastelu

Tämä lukijakysymys on vuodelta1949.

Kysymys: 2 &12; -vuotias tyttäreni lopetti vuoteensa kastelu 1 &12;-vuotiaana. Nyt hän on kuitenkin jo parin kuukauden ajan kastellut joka yö. Hän on kaikin puolin muuten terve. Mitä voisin tehdä vian korjaamiseksi?

Huolestunut äiti.

Vastaus: Alle kolmivuotiaiden lasten vuoteen kastuminen ei vielä ole varsinaista vuoteenkastelua. Kun tyttärenne kuitenkin on välillä ollut jo jonkin aikaa vallan kuiva, on se merkkinä siitä, että tuo lopullisesti kuiva ikä on jo lähellä.

Antakaa varmuuden vuoksi lääkärin tutkia, ettei lapsesta löydy kihomatoja tai rakkotulehdusta, jotka voivat aiheuttaa kastelua. Rajoittakaa sitten hänen iltanestemääränsä ja nostakaa hänet säännöllisesti keijalle illalla, kun itse menette siinä klo 22–23 nukkumaan ja tarvittaessa vielä yöllä juuri ennen sitä seuraavaa todennäköistä kastelemisen aikaa. Jos näistä toimenpiteistä huolimatta lapsi jatkuvasti kastelee vielä täytettyään kolme vuotta, on syytä kääntyä alan erikoislääkärin puoleen. Kotilieden lääkäri.

Kotiliesi 1–2/1949

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lapsen vuoteenkastelu

minä vaan

Vaiettu asia nykyään, mutta kuitenkin totta joissakin perheissä. Ohjeet pätevät. Syynä voi olla myös henkisen puolen asiat, epävarmuutta, pelkoa, järkyttäviä kokemuksia.

huolissaan

Meillä sama ongelma: yhtäkkiä 4v pissaa melkein viikon joka yönä sänkyyn! Eli onko syynä pelko? uusi elämäntilanne vai todellakin rakkotulehdus joka vaatii lääkärintarkastusta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.