Ihmiset

Anna: Isoäiti oli tärkeä tuki laulaja Bessille – isoäidin kuolinvuoteella Bess lauloi hänelle erään tärkeän kappaleen

Laulaja Bess kertoo Annassa, että isovanhemmat ovat aina olleet tärkeitä hänen elämässään.

Kun laulajana tunnettu Bess oli lapsi, hänen isoäitinsä oivalsi Bessin musikaalisuuden ensimmäisten joukossa. Isoäiti huomasi, kuinka leikkipuistossa kitaraa soittanut mies vangitsi Bessin huomion kokonaan.

Bess kertoo uudessa Annassa, että hänen isänäitinsä oli aina itsekin musikaalinen ja hyvälaulaja. Isoäidillä oli tapana käydä kylässä joka viikko, kun Bess oli 5–11-vuotias. Mukanaan hän toi aina karjalanpiirakoita ja mustikkakeittoa. Isoäiti myös vei Bessin pianotunneille.

”Hänen arvoihinsa kuului toisten ihmisten auttaminen. Hän puhui aina laulun lahjasta, jota pitää jakaa”, Bess kertoo Annassa.

Bessin ollessa pieni hänen isoäidillään oli tapana iltaisin laulaa hänelle Suojelusenkeli-virsi.

Keväällä 2018 isoäiti oli huonossa kunnossa ja Bess hoiti isoäitiään tätinsä kanssa viimeiseen asti. Isoäidin kuolinvuoteella Bess sai vuorostaan laulaa Suojelusenkeli-virren mummilleen. 

”Näen edelleen usein unta siitä, että olen isovanhempieni talossa”, Bess sanoo Annassa.

Toisen ihmisen hiusten peseminen on lähes pyhä hetki Bessille

Kiinnostuksen kauneuteen ja hyvinvointiin Bess on saanut äitinsä suvun naisilta. Hänen isoisoäitinsä olivat Bessin tapaan parturi-kampaaja ja hänen äitinsä ja äidinäitinsä molemmat olivat kosmetologeja.

Kauneuden hoitaminen on Bessille sielullinen kokemus.

”Toisen ihmisen hiusten peseminen on lähes pyhä hetki. Saan olla siinä, pestä hänen hiuksiaan, hieroa hänen päätään, tehdä hänelle hyvää”, Bess kertoo Annassa.

Miten Bess keksi taiteilijanimensä?

Taiteilijanimi Bess syntyi, kun Bess halusi erottaa henkilökohtaisen minänsä esiintyjästä. Lopulta nimi löytyi pianoa soittaessa.

Bess soitti säveliä ja alkoi pohtia niiden nimiä. Ylennetyt sävelet ovat nimeltään is-päätteisiä ja alennetut es-päätteisiä. Suomessa ja Saksassa b on aina h ja alennettuna se on bb.

”Nuotistosta puuttuu bes. Se oli siinä!” Bess kertoo Annassa.

Hän tutki asiaa Googlesta. Selvisi, että Bes oli kääpiöjumala muinaisegyptissä, joka suojeli naisia, lapsia ja taiteita. Bess lisäsi nimeen vielä yhden s-kirjaimen ja taiteilijanimi oli valmis.

Lue myös Annan juttu: Bess tapasi tanskalaisen Danny-avomiehensä hääkeikalla: ”Kysyin, kuka on tuo komea mies, ja ilmoittauduin jonoon”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Isoäiti oli tärkeä tuki laulaja Bessille – isoäidin kuolinvuoteella Bess lauloi hänelle erään tärkeän kappaleen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.