Ihmiset

Liian aikaisia rakkaushaaveita

Isoäiti kehotti 16-vuotiasta tyttöä unohtamaan höpinät rakkaudesta ja keskittymään muihin asioihin.

Sinun kysymyksesi on ainakin viisi vuotta liian aikaisin tehty. 18-vuotias nuorukainen ja 16-vuotias tyttö ovat molemmat vielä lapsia eikä heidän pidä olla olevinaan rakastuneita.

Tuollaisella suhtautumisella rikot vain sekä hänen että omat tulevaisuudenmahdollisuutesi. Anna siis hänen olla aivan  rauhassa. Jätä koko romanttinen kirjeenvaihto, jolla ei ole muuta merkitystä, kuin että ehkä vuosien kuluttua kovasti sitä katuisit.

Hoida Sinä omaa tehtävääsi täydellä tarmolla, niin että menestyisit alallasi, ja anna hänenkin hoitaa omaa ammattiaan, minkä kanssa Sinulla ei ole mitään tekemistä. Et usko, kuinka vaarallista, suorastaan kohtalokasta onnellesi ja elämällesi voisi olla, jos nyt rupeaisit kuvittelemaan tunteita, joita et Sinä eikä hänkään mitenkään voi tuntea.

Ole reilu ja reipas tyttö ja naura vielä toistaiseksi kaikille ”rakkauskirjeille”. Siitä olette kerran molemmat suuresti kiitollisia.

Kotiliesi 9/1935

Kommentoi

Kommentoi juttua: Liian aikaisia rakkaushaaveita

Huiskula 35 v.

Ai. Vastaus on varmaan tyly pettymys neuvoa pyytäneelle tytölle. Mutta toivon, että nykyisiä nuoria joku uskaltaisi neuvoa tällä tavoin. Niinä myrskyisinä vuosina ei vielä tarvittaisi parisuhdeasioita.

Tanttaralla

Nämä vanhan ajan osastot ovat tosi mukavia. Tuovat mieleen omat kansakouluajat, jolloin Kotiliedestä luin mielenkiinnolla tätäkin palstaa.
Ehkä nykyään jo rakkausasiat sallittaisiin alle 21-vuotiaille, sehän oli täysi-ikäisyyden raja kerran. – Mutta milloin voi parisuhteen nykyään aloittaa, kas siinä kysymys. Itselläni on vain vanhojapoikia, pikemminkin liian myöhään heränneitä…

77 v

Olemme olleet tänävuonna 60v keskenämme naimisissa. Tapasin mieheni 15 v ja naimisiin menimme kun oli 17v. Ei mieskään ollut iällä pilattu aloimme seurustella kun hän oli 21v ja naimisiin mennessä hän oli JO 23 v. Mutta siihen aikaan sota oli juuri takanapäin ja molemmat olimme aikuistuneet sodan kokemuksissa, en tiedä miten hyvin nykynuoret ovat tuossa iässä ”aikuisia” – onneksi sota ei ole heitä opettanut aikuiseksi.

kukka

mainiota! pitäisi luettaa tämä 16v tyttärelleni, joka ei muuta ajattele ja odottele kuin sitä prinssiä…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.