Ihmiset

Mikä on Kotilieden Kummikerhon lehmän nimi?

Kotilieden toimituksessa oleva puinen suuri lehmä saa vieraat nauramaan. Hyväntahtoisen näköinen lehmä, jolla on kello kaulassa ja naru häntänä, seuraa nytkin hyllyltä arkista tohinaa ja lehdentekoa.

lehma

Lehmä on konkreettinen osa Kotilieden ja Kotilieden hyväntekeväisyysyhdistyksen Kummikerhon historiaa. Kaikki sai alkunsa, kun Kotilieden Kummikerhon toiminnanjohtaja, rouva Ida Salomaa täytti 70 vuotta. Hän oli esittänyt toivomuksen, ettei hänelle kerättäisi eikä annettaisi lahjoja vaan annettaisiin ne Kummikerholle. Yhdistys lakkautettiin vuonna 2021.

Lue myös: Kotilieden Kummikerho auttoi perheitä 83 vuotta

Lehmän nimeksi tuli…

Niinpä Kotiliesi teetti varta vasten puisen lehmän, joka syntymäpäivän aattona vietiin rouva Salomaalle kotiin. Lehmän selässä on kolikoiden ja setelirahan mentävä aukko, johon sai panna ”kolehdin”. Mukana tuli ”kantakirja”, johon lahjoittajat saivat kirjoittaa nimensä. Arvaatteko, mikä on lehmän nimi? Rouva Salomaan toivomuksesta siitä tuli rouva Lahjanen.

kotiliesi

”Tämä leikkilehmä tulee vastakin keräämään kummikerhon ystäviltä kolehteja ja toivottavasti ”lypsää” niin hyvin, että sille saadaan pian elävä kaima”, kirjoitti Kotiliesi tammikuussa vuonna 1960.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mikä on Kotilieden Kummikerhon lehmän nimi?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.