Mikä on Kotilieden Kummikerhon lehmän nimi?

Kotilieden toimituksessa oleva puinen suuri lehmä saa vieraat nauramaan. Hyväntahtoisen näköinen lehmä, jolla on kello kaulassa ja naru häntänä, seuraa nytkin hyllyltä arkista tohinaa ja lehdentekoa.

lehma

Lehmä on konkreettinen osa Kotilieden ja Kotilieden hyväntekeväisyysyhdistyksen Kummikerhon historiaa. Kaikki sai alkunsa, kun Kotilieden Kummikerhon toiminnanjohtaja, rouva Ida Salomaa täytti 70 vuotta. Hän oli esittänyt toivomuksen, ettei hänelle kerättäisi eikä annettaisi lahjoja vaan annettaisiin ne Kummikerholle.

Lehmän nimeksi tuli…

Niinpä Kotiliesi teetti varta vasten puisen lehmän, joka syntymäpäivän aattona vietiin rouva Salomaalle kotiin. Lehmän selässä on kolikoiden ja setelirahan mentävä aukko, johon sai panna ”kolehdin”. Mukana tuli ”kantakirja”, johon lahjoittajat saivat kirjoittaa nimensä. Arvaatteko, mikä on lehmän nimi? Rouva Salomaan toivomuksesta siitä tuli rouva Lahjanen.

kotiliesi
”Tämä leikkilehmä tulee vastakin keräämään kummikerhon ystäviltä kolehteja ja toivottavasti ”lypsää” niin hyvin, että sille saadaan pian elävä kaima”, kirjoitti Kotiliesi tammikuussa vuonna 1960.

Apua annetaan yhä

Vuonna 1938 toimintansa aloittanut Kotilieden Kummikerho kerää yhä varoja auttamiseen. Tänä vuonna Kummikerho on tukenut virkistyslomia omaishoitajille ja sairaiden lasten äideille. Apua on annettu myös Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmalle. Sen kautta hankitaan oppikirjoja ja oppimateriaalia vähävaraisten perheiden lukio- tai ammattiopintoja varten. Tukea voidaan antaa myös lapsen harrastuskuluihin.

Kummikerhon joulukeräys 2014.

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.