Ihmiset

Minkälaisen auton haluaisit?

Yhdistelmä mies ja auto on mennyttä aikaa. Naiset ajavat autoa ja he myös ostavat autoja.

Kuluttajina ja päätöksentekijöinä naiset otetaan entistä paremmin huomioon myös autokaupoissa, joihin on palkattu naisia myyjiksi.

Minkälaisen auton nainen sitten haluaa? Vastaus on, että ainakin tehokkaan, mutta vähäpäästöisen.

Autoalan Keskusliiton vuonna 2008 tekemän selvityksen mukaan naisista 81 prosenttia (miehistä 64 prosenttia) piti auton hiilidioksidipäästöjä tärkeänä valintakriteerinä. Erityisesti iäkkäämmät kiinnittivät päästöihin paljon huomiota.

Yllättävintä oli, että naisista 68 prosenttia (miehistä 69 prosenttia) halusi auton, jossa on tehokas moottori. Ohitustilanteissa siitä on etua.

Minkälaisesta autosta sinä unelmoit? Mihin haluat autollasi päästä: kauppaan, harrastuksiin, töihin, mökille? Mihin seikkoihin kiinnität huomiota, kun valitset autoa? Otatko esimerkiksi selvää, miten auto on selvittänyt turvallisuustestit? Miten tärkeänä pidät sitä, että auton hiilidioksidipäästöt olisivat alhaiset?

Kommentteja voidaan käyttää Kotiliesi-lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Minkälaisen auton haluaisit?

Autolla pääsee

Auton pitää olla turvallinen. Se on tärkeintä linjakkaan ulkokuoren ja tehokkaan moottorin ohella. En kuitenkaan haluaisi kovin pientä autoa, koska pelkään jääväni jalkoihin. Ajan vanhalla autolla, mutta jos ostaisin uuden, valitsisin ehkä vähäpäästöisen ja pienikulutuksisen. Tuntuu turhauttavalta maksaa bensasta niin paljon kuin nyt.

reettaisabella

Auto on tärkeä työväline. Sen pitää olla mukava ajettava, vähäkulutuksinen ja pieni kooltaan, koska kaupungissa on parempi saada pieni auto mahtumaan parkkiin kuin parkkiin ja sitä on helpompi käsitellä. Pieniin autoihin on tullut kivan näköisiä mallejakin. Laatu on minulle myös tärkeä, koska ajattelen myös auton arvoa, kun sen aikoo joskus vaihtaa toiseen. En niinkään välitä kaikenlaisista hienoista lisävarusteista, mutta nekin nostavat auton arvoa.

Maajaana

Pienestä autosta en välitä, koska siihen ei saa mahtumaan mitään mukaan. Tällä hetkellä minulla on käytettynä ostettu Volvo V70, jota miehenikin saa lainaan tarvitessaan. Maatilalla sitä isokokoistakin kuljeteltavaa tulee tämän tästä, rypsinsiemensäkeistä alkaen. Kuorma-auto tosin löytyy pihastamme ja riittävä ajokorttikin molemilta, mutta toisinaan iso kuormuri on vähän liiankin iso. Ostoslistallani on kakkosautoksi nelivetoinen avolavamaasturi , jolla pääsee metsäteitä pitkin raivaussahahommiin ja rankametsään. Hankin sen, jahka saan vähän peämunaa kasaan sille ja sopiva yksilö löytyy!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.