Ihmiset

Miten sinä kierrätät?

 Erityisesti lapsiperheissä riittää pieneksi jääneitä vaatteita ja urheiluvälineitä sun muuta. Kuulostaako ylimääräinen tavaravuori tutulta?Miten sinä kierrätät vai heitätkö turhat tavarat roskakoriin? Osallistu kyselyyn, ja jaa parhaat kierrätysvinkkisi jutun jälkeisessä keskusteluosioissa. Kierrättäminen kannattaa, ja se tuo hyvän mielen!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten sinä kierrätät?

Facebookkaaja

Myyn pientä maksua vastaan kirpparilla tai tutuille, uusiinkin (isompiin vaatteisiin, kenkiin, välineisiin) tarvitsee kuitenkin rahaa lasten kasvaessa. Facebookin kautta on tosi kätevä huhuilla, tarvitseeko joku kavereista tietynkokoisia suksia, luistimia, lenkkareita jne.; samoin voi kysellä, olisiko kellään myynnissä sellaisia, joita omat lapset tarvitsevat. Kauppa käy usein tosi nopeasti!

Susanna Niinivaara

Ilokseni pari vuotta sitten kotikadulleni muutti divari. Vien sinne kirjoja ja haen uusia tilalle.

aa

Yritän pärjätä vanhoilla, hyvillä kamppeilla.

hilma

Käytätän pari kertaa kirppiksellä.Jos ei mene kaupaksi,niin vien Fidaan tai Punaisen ristin kirpputorille.Mitään ehjää en heitä roskiin.Huonoista vaatteista,kuten t-paidoista teen rättejä.Ne ovat oivallisia esim.teranssin-,varaston-,auton siivouksissa.

tervatiksa

Annan sukulaisille, jos huolivat. Elleivät, vien läheyskirpparille. Aion seuraavaksi myös myydä lähetyskirpparilla. Adressin punosnarusta saa kauniita esim verhon kokoajia, leikkihevoselle suitset ym. Hyödynnän rojusta sopivia aineksia uusiokäyttöön, joulupapereista voi leikata kivoja kuvia esim, paketin päälle.

Sirpamamma

Vien kirpparille, joka myy ne ja saa rahat hyväntekeväisyyteen. Saan sieltä halvalla kirjoja ja palautan ne sinne, samoin ostamani kirjat.

Nuorempana myin itse kirpaarilla mutta aina huonolla tuloksella. Enemmänkin se oli harrastus kuin rahasampo!

vanharouva

Kirjat, joista en pidä vien Pelastusarmeijan kirpparille. Vanhoista vaatteista teen solmimalla mattoja. Napit käytän joulu- ym. korttien askarteluun. Kortteihin käytän myös kaikenlaista muuta ylijäämätavaraa.

Nisse

Miksi oli mahdollista valita vain yksi vaihtoehto…?

leppis

Kaikki mahdollinen kierrätetään….roskiin vain pakon edessä.
Kirppikselle, Fidaan,tutuille, työkaverien lapsille.Tori.fi on mainio areena kierrätykseen!

murkkis

Kierrätän kaikki,ei mitään roskiin.Aina joku haluaa jotain.

tilkkuilija

Mieheni loppuun käytettyjen kauluspaitojen (yleensä pikkuruutuisia)helmaosasta teen tilkkutäkkejä ja loput matonkuteisiin. En heitä mitään ehjää vaatetta roskiin, muut käyttökelpoiset annan vaatekeräyksiin.

Pohjan akka

Ekotekoni on, että ostin Siwasta kankaisen hedelmäpussin, joka mulla aina on kaupassa mukana. Siihen laitan omenat ja tomaatit ja hintalaput kylkeen. Sitten mulla on aina kangaskassi mukana ,johon laitan ostokset. Näin vältyn muovikasseilta ja miljoonilta muovipusseilta, joita keittiöön kerääntyy.Omenat ja tomaatit voi sitten laittaa vanhaan muovipussiin, kotona , jos haluaa.
Maitopurkeista jossa on Klaus Haapaniemen kissa, olen askarrellut pieniä laatikoita, johon voi laittaa karkkia ja antaa lahjaksi.

Kjiell

En osta sellaisia vaatteita, joista en heti tykkää. Olen aika nirso vaatteista, samoin lapseni vaatteista. Pidän samoja vaatteita useita vuosia. Paremmista T-paidoista tulee työpaitoja vanhetessaan ja sitten kun ne ovat tarpeeksi reikäisiä leikkaan niistä WC:pesu riepuja.
Lapsen vaatteet säilytän mahdollista seuraavaa käyttäjää varten. (sukulaiselle). Joitakin vaatteita olen laittanut myyntiin kirpputorille.

tiitta

Erilaisia pikkutavaroita olen kerännyt vanhaan kassiin. Kouluikäisten tullessa kylään järjestetään mummulan arpajaiset ja tavarat saavat uuden kodin ihan helposti. Aikuisetkin usein ihan mielellään osallistuvat näihin arpajaisiin.
Vanhoja siistejä aikakauslehtiä olen vienyt sairaalan vuodeosastolle lehtihyllyyn. Ja mainoslehdistä leikkaan kaikki kauniit kuvat, joista askartelen kortteja. Joulun alla kauniita kuvia kertyi paljon.

minttuh

Luen itse paljon. Kaikkia kirjoja en kuitenkaan halua enkä voi säästää, sillä kirjahyllyt pursuaa. Annan kirjoja kavereille, jotka ottavat ne mielihyvin vastaan.

Samoin annan hyväkuntoisia vaatteitamme ystävälleni, jolla on yhteys ja ”keksustoimisto” vaatteita haluaville. Myös lastenlasten vaatteet annamme edelleen niitä haluaville.

Leikeistä poistetut lastenlasten hyväkuntoiset lelut tulevat täällä maalla arvokkaaseen uuteen käyttöön. Em. mainisemani ystävä tuntee lapsiperheitä, joille näitä leluja annetaan jopa joulu- ja syntymäpäivälahjoiksi. On ilahduttavaa, miten ne löytävät uudet leikkijät eikä ihmetellä, miksi lelut eivät ole pakkauksissa.

Ekotorille vien ajoittain toimivia koneita ja laitteita, joille ei itsellämme enää ole käyttöä.

väkertäjä

Käytän vaatteet loppuun, nekin ovat suurimmaksi osaksi kierrätyksestä.
Maitopurkit pakastukseen, kun ovat sopivan kantikkaita ja helppo leikata sopivan pituisiksi.
Jätteet lajitellaan, biojätteille kompostorit, toinen niistä matokompostori.
Vintille jemmattuja vaatteita, joita ei muuten tarvita, käytän materiaalina uusiin vaatteisiin ym. (Sain juuri valmiiksi ison kassin lätkäjuniorin varusteille sopimattoman kokoisesta enstex-kankaisesta mainoshaalarista)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.