Ihmiset

Monivuotinen kesäpukumme

Lähtiessämme maalle kesää tai lomaa viettämään tuntuu oikein turvalliselta, jos puvustomme perusvarusteina on pari kolme pesukelpoista, verraten sileää ja yksinkertaista kesäpukua.

Kotimaisilla kesäkankaillamme on se erinomainen ominaisuus, etteivät ne pitämällä kulu loppuun yhden kesän aikana, eivät kahdenkaan. Niinpä ei meidän tarvitsekaan joka kesä uudistaa koko pukuvarastoamme, jos jonakin olemme hankkineet useampia.

Jos yksivärisen pukumme ensimmäisenä kesänä siinä on somisteena muutama nauharuusuke, voimme ne seuraavana kesänä korvata suurilla napeilla.

Vielä huomautettakoon, ettei näiden monen-kesän-pukujen suinkaan kaikkien tarvitse olla värillisiä. Niiden joukossa pitäisi välttämättä olla jokin valkoinenkin. Valkoinen puku ei tarvitse mitään erillisiä kauluksiakaan koristeekseen, se on sellaisenaankin kyllin kaunis.

Kotiliesi 9/1935, Teksti: M.O.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Monivuotinen kesäpukumme

Anonyymi

Missä ovat nykyajan kauniit kesäpuvut, kaipaan aikaa jolloin naiset olivat Naisia, isolla N:llä:)

Läskipohja-Lissu

Ainakin vanhoissa Suomi-filmeissä niitä näkee, hatun ja hansikkaiden kanssa käytettynä.
En silti vaihtaisi kesäistä arkiasuani eli pitkiä housuja/shortseja ja T-paitaa sekä matalakantaisia tossuja mihinkään klänninkiin. Käytännöllisyys ja toimivuus on valttia. Perheellisen naisen pitää myös päästä pinkaisemaan vikkelien lasten perään. Juhlatilaisuuksiin voi sitten pukeutua naisellisesti.

eilamarjatta

Olen samaa mieltä nimim. Läskipohjan kanssa, käytännöllisyys ennen kaikkea.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.