Ihmiset

Muistetaanpas makarooneja

Kun joltakulta henkilöltä kysymme, miltä makaronit hänen mielestään maistuvat, niin voi hän käydä miettiväiseksi ja viivytellä vastaustaan.

Koetamme auttaa häntä: Maistuvatko ne pahoilta? Eivät varmastikaan! Kai ne sitten hyviltä maistuvat? Ky-kyllä, niin – oikeastaan, kun muistelee, ne eivät maistu yhtään miltään!

Tässä lieneekin eräs syy, miksi meillä makaroneja vähänlaisesti käytetään. Makaroneja ei saa tarjota ikävännäköisinä, usein mauttomana jauhoseoksena vadilla, vaan ne on valmistettava ruokahalua herättäväksi ja maustettava tuntuvasti, koska niiden oma maku on mieto.

Varsinkin nyt, kun perunavuosi on huono ja voi olla mahdollista, että ne ennen uutta satoa paikoitellen loppuvatkin, ei ole unohdettava makaronien käyttöä.

Makaronikyljykset

300g makaroneja
vettä, suolaa
2rkl voita
4rkl vehnäjauhoja
0,5l maitoa
suolaa, valkopippuria
2rkl juustojauhelmaa
(1 muna)

Voitelemiseen: munaa, korppujauhoja

Keitetyt makaronit hakataan hienoksi. Voista, jauhoista ja maidosta keitetään paksunlainen valkokastike. Siihen lisätään makaronit, ne saavat kiehahtaa, otetaan pois tulelta, maustetaan ja kaadetaan vadille jäähtymään. Muodostetaan kyljyksiksi, jotka voidellaan munalla, korppujauhoja seulotaan pinnalle ja paistetaan pannussa vaalean ruskeiksi. Tarjotaan tomaattikastikkeen ja usein vielä vihannestekin kera.

Teksti: Enne Leinonen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Muistetaanpas makarooneja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.