Ihmiset

Muotoilijapariskunta Elina ja Klaus Aalto: "Iittalan Vakka oli kerralla valmis tuote"

Muotoiljapariskunta Elina ja Klaus Aallon Iittalalle suunnittelema vanerinen Vakka-säilytyskaluste syntyi onnellisten tähtien alla. Lue Vakan tarina.

Vuonna 2011 Iittala halusi laajentaa tuotantoaan kodin eri huoneisiin ja sisustukseen. Elina ja Klaus Aalto päätyivät tutkimaan ja ideoimaan erilaisia säilytykseen liittyviä ratkaisuja.

”Ideoinnin tuloksena ehdotimme viittä eri konsep­tia. Näin vanerinen säilytyslaatikko lähti etenemään ja tuote sai nimekseen Vakka.”

Vakka on viilupuristeesta valmistettu säilytin. Laa­tikossa on kansi ja saatavana on kaksi kokovaihtoeh­toa. Värejä on myös kaksi: puunvärinen ja valkoinen. Laatikoissa voi säilyttää pientavaroita, ja ne on helppo pinota päällek­käin. Pinotut laatikot voivat toimia makuuhuoneen yö­pöytänä, eteisen laskutasona tai vaikka sivupöytänä.

”Vakka on ollut tähänastisista tuotteistamme ongel­mattomin. Tähdet ovat kerrankin olleet oikeassa pai­kassa. Vakalle löytyi lahtelainen valmistaja LK-Taivute, jolta kesti kaksi viikkoa valmistaa mallikappale. Se oli jo heti ensimmäisellä kerralla valmis tuote.”

Duo on suunnitellut Iittalalle myös lasisen Aarre-seinäkoristeen, joka on samalla naulakko. Idea syntyi jo silloin, kun Vakkaa työstettiin. Tosin silloin ajatuksena ei ollut vielä lasista valmistettu tuote.

”Inspiroiduimme kasveista ja annoimme tuotteil­le kasvien latinankieliset nimet: Papaver ja Seseli.”

Iittalan Aarre-seinäkoristeet Papaver ja Seseli
Seinäkoristeet Seseli ja Papaver

Elinan ja Klausin yhteinen toimisto Aalto + Aalto on toiminut vuodesta 2009. Tuotemuotoilun lisäksi pariskunta tekee näyttelysuunnittelua.

Juttu julkaistu alun perin Dekossa 8/15.

Lue myös:

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttila: Näin tunnistat laadukkaan kalusteen – nappaa vinkit! Suunnittelija Sanna Annukka: ”Kotona yhdistän raanut ja kelim-matot”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Muotoilijapariskunta Elina ja Klaus Aalto: "Iittalan Vakka oli kerralla valmis tuote"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.