Ihmiset

Vau mikä muutos! Leena sai muuttumisleikissä rennon ja värikkään juhlatyylin – katso kuvat ennen ja jälkeen

Leena Seppänen, 60, kaipasi pukeutumiseensa ripauksen rentoutta ja yllätyksellisyyttä. Muuttumispäivänä niitä luotiin yhdistelemällä asuihin vastakohtaisia tyylejä.

Kotilieden muuttumisleikkiin osallistuneen Leena Seppäsen mielestä ­liian täydellinen on tylsää. Hän saapui muuttumisleikkiin etsimään menoasuja, joissa on ripaus ren­toutta. Myös väripaletti kaipaisi lisäystä.

”Pukeudun juhlissa yleensä mekkoihin ja tennareihin, jos kutsussa ei ole pukukoodia. Korkokengät, käsilaukku, korut ja jakkupuku ovat esimerkki liian täydellisestä juhlalookista, jossa minulle tulee jäykkä olo”, Leena sanoo.

Aiemmin Leena käytti paljon mustia vaatteita. Niistä hän on siirtynyt vähitellen väreihin. Suosikkeja ovat lämpimät punaisen ja violetin sävyt, joiden rinnalle hän haluaisi uusia vaihtoehtoja.

Miten rento juhlatyyli löytyy?

Stylisti Anneli Leppänen kehottaa etsimään boheemia tyyliä yllättävistä yhdistelmistä. Muodista on hyvä poimia ne asiat, jotka sopivat omalle vartalolle ja miettiä, millä asuun saa luotua vastakohtaisuutta.

Ideoita juhlapukeutumiseen voi napata sporttivaatteista tai miehiltä. Särmää romanttiselle juhlamekolle saa esimerkiksi tennareilla, bootseilla tai nahkapusakalla.

Yllätyksellisyyttä saa myös materiaaliyhdistelmien avulla. Kiiltävän mekon pariksi käy pehmeä tai pörröinen vaate. Paljetit pääsevät oikeuksiinsa yhdistettynä hillittyyn asuun.

Leenan väripaletti on täyteläinen ja lämmin. Etenkin kasvojen lähellä toimii parhaiten kirkas väri, ei beige tai valkoinen. Leenalle käyvät myös pastellisävyt, kun niihin yhdistää kontrastina tummaa väriä.

Leena Seppänen
Muuttuja Leena Seppänen © Niclas Makela

Lyhyt hiusmalli sopii Leenalle

Leenan hiuksissa oli harmaata tyvikasvua ja latvoissa jäänteitä edellistä värjäyksistä, joten meikkitaiteilija ja kampaaja Riia Koivisto aloitti hiusten värjäämisen raidoittamalla koko pään vaaleammilla raidoilla.

”Tasoitin hiusten värin luonnollisemman näköiseksi värjäämällä ne vielä kerran uudella sävyllä ennen leikkausta”, Riia kertoo.

Leenalle sopii selkeä ja napakka leikkaus, jossa niska ja sivut ovat lyhyet. Näin päälliosan saa näyttämään runsaammalta.

”Lisäsin päälaelle tukileikkauksilla vielä ryhtiä, jolloin hiukset pysyvät helpommin koholla. Lyhyt leikkaus kohottaa kasvoja ja tuo Leenan piirteet kauniisti esille”, Riia Koivisto sanoo.

Alta näet, kuinka uusi, kuohkeaksi ja kasvoilta pois föönattuna kampaus tuo Leenan piirteet esiin, kohottaa kasvoja ja saa Leenan hehkumaan! Liikuta kuvaa play-merkkien kohdalta nuolella tai sormella vasemmalle ja oikealle.

Silmien sininen rajaus raikastaa

Leenan kauniin ruskeisiin silmiin sopii sininen rajaus, joka luo kasvoille raikkaan yleisilmeen.

”Mustan rajaus­kynän käytön voi unohtaa. Se tekee silmämeikistä kovan ja ilmeestä synkän”, Riia sanoo.

Kulmakarvat ovat tehokas kohottaja, joilla saa kasvoille raamit, vaikka ei muuten meikkaisi. Kulmakarvat on hyvä harjata aina ylöspäin ja kiinnittää ne kulmakarvageelillä. Puuttuviin kohtiin saa lisää karvoja kulmakarvatussilla.

Sininen silmän­rajaus tuo Leenan ruskeat silmät kauniisti esille. Oranssiin juhlamekkoon sopiva raikas huulipunasävy antaa kasvoille heleyttä. Viskoosimekko 90 e, Selected Femme. Korvakorut 25 e, Caramba.
Sininen silmän­rajaus tuo Leenan ruskeat silmät kauniisti esille. Oranssiin juhlamekkoon sopiva raikas huulipunasävy antaa kasvoille heleyttä. Viskoosimekko 90 e, Selected Femme. Korvakorut 25 e, Caramba. © Niclas Mäkelä

Huulipunan väri vaatteen mukaan

Arkisin ihon epätasaisen värin voi tasoittaa BB- tai CC-voiteella. Kirkkaat juhlavaatteet kaipaavat kuitenkin iholle meikkivoidetta, joka peittää ja antaa kasvoille väriä.

”Huulipunan sävy valitaan vaatteen mukaan. Kirkkaan punaiseen housupukuun sopii mielestäni hillitty puna, jotta huulet ja vaate eivät kilpaile keskenään”, Riia sanoo.

Riia suosittelee ihon suojausta ­läpi vuoden, vaikka aurinko ei paistaisi. Monissa kasvo- ja meikkivoiteissa on nykyisin SPF-suoja mukana. Voiteet suojaavat ihoa myös ilmassa lenteleviltä saaste- ja pölyhiukkasilta.

Leena Seppänen
Housupuku on tämän kesän suosikkiasu juhlaan. Väljä mitoitus ja laskeutuva kangas tekevät siitä sopivan monelle vartalotyypille. Satsaus väriin tuo näyttävyyttä, ja tennarit lisäävät rentoutta. Bleiseri 370 e, housut 230 e, paita 120 e, Ril´s. Tennarit 140 e, Saucony. © Niclas Mäkelä

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 9/2023. 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vau mikä muutos! Leena sai muuttumisleikissä rennon ja värikkään juhlatyylin – katso kuvat ennen ja jälkeen

Lukija396649

erittäin hieno tyyli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.