Ihmiset

Oletko vaaleissa uskollinen vai uskoton?

duunari

Huhtikuun eduskuntavaaleista on tulossa ennätysjännittävät. Moni aikoo olla uskoton uurnilla ja hylätä entisen puolueensa ja ehdokkaansa. Vaihdatko sinä puoluetta ja ehdokasta? Vai onko vanhassa sittenkin vara parempi? Mikä vaikuttaa ratkaisuusi?

Lue miten Suomi voi Kotiliedestä 6/2011. Onko puoluepolitiikka sekaisin? Onko hyvinvointiyhteiskunta murtunut?

Mitä mieltä sinä olet? Jaa ajatuksesi.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Oletko vaaleissa uskollinen vai uskoton?

Pyykkäri

Uskoton vai uskollinen vaaleissa?

Aika vahvasti sanottu – kuinka suskollisia puolueet ovat meitä valitsijoita kohtaan? Meille luvataan sitä ja tätä mutta ns polittiset reaaliteetit ovat sitten usein selitys miksi lupauksia ei toteutettukaan.

On jotenkin outoa edes käyttää tuollaista terminologiaa kuin uskollinen/uskoton – ei vaaleissa ole kysymys avioliitosta, ei ystävyyssuhteesta eikä mistään muustakaan henkilökohtaisesta asiasta tuolla tasolla.

Poliitikkojen ja puolueiden tulisi katsoa Suomen ja suomalaisten etua – kukin toki omasta vinkkelistään. Usein kuitenkin tuntuu, että poliitikot ovat hoitamassa vain ja ainostaan omia henkilökohtaisia etujaan – ehkä jonkin lähipiirinsä etuja siinä samalla. Suomi jää siinä varjoon. Puhumattakaan Maija ja Matti Meikäläisestä – kuka poliitikko oikeasti heitä ajattelee?

Mielestäni voisitte esittää kysymyksen myös puolueille – kuinka uskollinen olette äänestäjillenne – antamienne lupausten kanssa!

50v

Kiitos Kotilieden toimitukselle ja mm. Jorma Sipilälle hyvästä jutusta, tästä aiheesta, erittäin tärkeä.
Nyt on aika muuttaa suuntaa takaisin kaikista välittämiseen, talousmarkkinatiulanteen ja hyväosaisten asioista välittämisen sijaan. Turha toivo, että kepistä olisi jotain apua
esim. työttömien tilanteeseen, pahentaa vain siinä tilanteessa olevien mahdollisuutta edes hakea työpaikkoja. En ole kuullut yhdenkään työttömän itse valinneen tilannettaan, eikä siinä tilanteessa huvikseen pysytä. Tahallaan on muodostettu työttömien reservi muiden pompoteltavaksi ja hyödyksi.

aika uskollinen

Olen ollut aika uskollinen sen jälkeen kun palasin 6-kytlukulaisuuden harhapoluilta. Tärkeää on minusta miettiä äänestäessään sitä, tukeeko peruutuspeiliin katsojia ja jo aika vanhentuneita aatteita edustavia puolueita vai niitä, jotka tekevät töitä sen eteen, että tuottavuutta ylläpidetään ja lisätään. Sillä voidaa turvata hyvinvointipalveluja vähäosaisille. Ei pelkällä puheella.

minä vaan

Olen sikäli uskollinen, etten ole äänestänyt valtapuolueiden edustajaa viime vaaleissa. Äänestää pitää, koska nukkuminen hyödyttää vain ja ainoastaan valtapuolueita vanhoine jäärineen tai nuoria uraohjuksia, joilta ei sympatiaa meille tavallisille ihmisille heru. Olen hyvilläni että on olemassa vaihtoehto, jopa varteenotettava sellainen. Luultavasti ihminen, jota äänestän on lähempänä meikäläistä kuin Katainen etc..

uskollinen tilaaja

Minusta on tärkeää että perinteinen naistenlehti ottaa vaaliasian vakavasti. Nykyään on liikaa tapana vain moittia kansan valitsemia edustajia: Suurin osa heistä tekee vakavissaan vaativaa ja vaikeaa työtä.Ei todellakaan ole helppoa olla kansan ”kustolppana”. Kuka fiksu eduskuntaan edes haluaa?
Nyt on vallalla moittia ”valtapuolueita”. Nehän ovat vuosia ja vuosikymmeniä kantaneet vastuun siitä, että meillä on näinkin hyvä olla. Kaikkea vastustamalla ei asioita voi hoitaa.
Otsikoihin ovat viime vuosina nousseet turhat törttöilijät, joiden tekemisten takia kaikkia moititaan.On tosin muistettava, että heitäkin on demokraattisesti moni eduskuntaan äänestänyt.
Minusta olisi tärkeää, että lehdet esittelisivät jo hyvissä ajoin eri puolueita edustavien ehdokkaiden mielipiteitä. Mielipiteeksi ei riitä, että joku sanoo ”haluavansa vaikuttaa”. Mihin ja miten?
Miksi myös Kotiliesi julkaisee eri ”asiantuntijoiden” näkökantoja. Heillä ei ole mitään vastuuta mielipiteistään. Valituksi tullut kansanedustaja vastaa mielipiteistään ja tekemisistään seuraavissa vaaleissa!
Tällä hetkellä me tarvitaan eduskuntaan talousasiantuntijoita, sellaisia, jotka ymmärtävät taloutta laajemmin kuin vain meidän omasta näkökulmasta. Äänestäjien on syytä ottaa huomioon, että me ei olla yksin ja että Suomi ei pärjää maailmantaloudessa käpertymällä omien rajojen sisään.

syklaami

Olen ollut uskollinen,muutamaa poikkeusta lukuuottamatta. Tällä kertaa en vielä tiedä mitä tai ketä äänestän.
Japanin ydinvoimalan tuhot vaikuttavat valintaani, myös ikääntyvien
hoito on mielessäni.
Luultavasti äänestän naista, nainen ajattelee, jos on järkevä, asioita inhimillisemmin.
Ei voi ajatella aina vaan kannattavuutta,pitää ottaa ihminen huomioon.

Ellen

Olen uskollinen ja äänestän henkilöä, jonka tunnen vakaaksi ja periaatteiden ihmiseksi. Äänestämäni henkilö on melkoinen ”työmyyrä”. Mielestäni sukupuolella ei ole oleellista merkitystä. Toivottavasti kaikki äänioikeutetut käyvät äänestämässä.

KatiN

Olen uskollinen äänestäjä (eli olen äänestänyt joka vaalissa joihin olen voinut osallistua) ja uskollinen puolueelle, joka on omia aatteitani vastaava. Mutta puolueen sisällä vaihdan kansanedustajaa tällä kertaa, koska äänestämäni henkilö ei ole ajanut alueen etua tarpeeksi pontevasti ja toivon uusien tuulien puhaltavan puolueen sisällä. Nyt oleva protestiaalto pelottaa hieman… mihin suomi on menossa, jos ahdasmieliset ovat vallassa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.