Ihmiset

Onko eläinystävä lisännyt hyvinvointiasi?

Eläimiä käytetään Suomessakin hoivan, terapian tai kuntoutuksen tukena.

Hali eläimeltä voi vaikkapa lohduttaa ja lisätä itsetuntoa. Eläimen seuralla on myös tutkitusti stressiä alentava vaikutus.

Kerro meille, onko eläinystävä on lisännyt sinun hyvinvointiasi?

Artikkeli aiheesta on julkaistu Kotiliedessä 18/2011.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Onko eläinystävä lisännyt hyvinvointiasi?

kissantassu

kyllä on. kissat ovat olleet esimerkillisillä tavoillaan opettamassa kuinka usein olisi venyteltävä päivässä. puhumattakaan siitä itsenäisestä elämästä.sitten omaan hyvinvointiini on merkinnyt paljon ulkoilu jossa on tietysti kissa mukana, lenkillä siis. kun iltaisin käy levolle, on kissa käpertynyt jalkojen päälle lämmittämään.on se myös hauska ja leikkisä ystävä, kun sen kanssa jaksaa pelmata.kuurupiilosta myös jaksaa etsiä ja on niin ihmisen perään. kaikkea mielenkiintoista voi kissankin kanssa tehdä, kun sen pienestä pitäen opettaa. on se mielenkiintoinen opetettava. siinä riittää haastetta ja sitkeys palkitaan. siitä saa kalakaverin ja se jaksaa odottaa vaikka kuinka kauan.

3 kissan ”äiti”

Kissani on auttanut minut vaikeiden aikojen yli olemalla läsnä. Läheisten kuolemat ym. olivat jollain tavalla helpompia kestää kun kotona oli pieni, viisas ja suloinen lohduttaja 🙂 Uskon kyllä kaikkien lemmikkieläinten ”parantavaan voimaan”. Luinpa juuri eräästä muistia koskevasta kirjasta, että lemmikin silittäminen aktivoi aivoja.

reettaisabella

Minulla on viisi pientä lemmikkiä, jotka ovat mukana kaikessa arjen ja juhlan pyörityksessä. Ne ovat tietämättään auttaneet minua kun on ollut vaikeaa. On ihanaa ottaa suloinen, pehmoinen kani syliin ja halia. Ihmeellinen energia lähtee eläimestä minuun ja saan voimaa. Se on se kosketuksen voima!

Lindas

Kyllä! Ilman kissojani elämäni olis jotenkin tyhjää. Niiden kanssa on kiva puuhastella. On aina tekemistä ja hoitamista. Niitä on myös ilo katsella kun leikkivät yhdessä, naurattaa ja ihastuttaa! On myös ihanaa kun tulevat illalla viereen kehräämään ja lämmittämään kun katson tv:tä yksin.

Sha64

Eläinystäväni, kaksi kissaa, lisää ehdottomasti hyvinvointia. Nehän on elämän suuri rakkaus:) Ja vieläpä niin aitoa ja pyyteetöntä, että ei parempaa vois toivoa!
Kuten aiemmin on kissoista kerrottu, heistä on myös lenkkeilyseuraksi. Tuo oli hauskaa – kokematta vielä;) – että kissasta saa kalakaverinkin. Se se vasta iloa, hyvää oloa tuottaisi. Täytyypä laittaa korvalliselle.
Haluaisin tuoda esiin aina vaan minua vaivaavan ihmetyksen aiheen. Miksi ihmeessä vanhuksilta pääsääntöisesti kielletäänn eläinten pito??? Tarkoitan vanhuksille suunnattuja asuntoja, jotka eivät ole palvetutaloja tmv.
Vahukset voisivat 100 % varmasti paremmin lemmikin kanssa!

mummi-56

Kyllä ja paljon! Sairastuin noin 4vuotta sitten muistisairauteen ja vakavaan masennukseen, jotka yhdessä johtivat eläkkeseen, meni kaikki itsenäisys, mutta onneksi ulkoisesti voin nyt hyvin. Ja uskon vakaasti, että jos perhe ei olisi ostanut minulle pientä mustaa karvapalloa, vauvaa nimeltä turre, lapinkoira, niin tuskin kirjoittaisin tätä enää. Turre on antanut minulle kaiken sen mitä henkisellä tasolla menetin, hän on paras unilelu, lenkkikaveri, kuunteleva ystävä, halinalle jonka turkkiin on monet, monet kyyneleeni valuneet ja ne ihanat ruskeat nappisilmät, jotka joka aamu saavat minut nousemaan sängystä, vaikka kuinka tympii. IHANA HALINALLE TURRE!!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.