Pelottavatko lisäaineet?

LisäaineLähes kaikissa elintarvikkeissa on lisäaineita. Vain peruselintarvikkeet, kuten kasvikset, hedelmät, tuore liha tai kala, kaurahiutaleet tai kotimainen omena ovat lisäaineettomia.

Luomutuotteissa ei ole lainkaan lisäaineita tai niitä on hyvin niukasti.

Lisäaineilla saadaan elintarvikkeisiin esimerkiksi halutunlainen säilyvyys, rakenne tai väri.

Kohtuullisesti käytettynä ne eivät ole terveydelle vaarallisia, mutta jokaisen kuluttajan omalla vastuulla on, millaista ruokaa hän syö.

Pyritkö välttämään lisäaineita, miten? Keskustele ja jaa vinkkisi!

Artikkeli lisäaineista on julkaistu Kotiliedessä 11/2011.

 

Keskustelu

Minua harmittaa nämä E+numero merkinnät. Tavallinen leivinjauhekin alkaa näyttää myrkyltä, kun siitä tehdään joku numerosarja. Onko oikeasti vaikeaa merkitä elintarvikkeen valmistusaineet niiden oikeilla suomenkielisillä nimillä. Kukaan ei tee mitään E-koodilla tai jollakin kemiallisen yhdisteen nimellä. Ei vehnäjauhojakaan mainita vehnän kasvitieteellisellä latinalaisnimellä!

Kommentoi juttua: Pelottavatko lisäaineet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X