Ihmiset

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja Daniel vierailevat Suomessa – ”Viestii siitä, että mahdolliset vaikeudet on selätetty”, asiantuntija arvioi Seurassa

Kuninkaallinen pari Victoria ja Daniel vierailee Suomessa Loviisassa, Helsingissä ja Vantaalla. Asiantuntija arvioi uudessa Seurassa, mitä yhteisestä edustusmatkasta voi päätellä.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria saapuu keskiviikkona 20.9.2023 Suomeen kahden päivän vierailulle. Hänen puolisonsa Daniel liittyy hänen seuraansa torstaina. Victorian ensimmäinen valtiollinen vierailu Suomeen yhdessä kuningasparin kanssa tapahtui vuonna 2003.

Victoria osallistuu ensin keskiviikkona Hanasaaren kulttuurikeskuksen 50-vuotisperustamisjuhlaan tuomalla oman tervehdyksensä. Hän on viimeksi vieraillut kulttuurikeskuksessa vuonna 2014.

Torstaina 21.9. kuninkaallinen pari menee Loviisaan. Victoria vihkii siellä nimeään kantavan aukion Kuningattarenrannassa. Suurlähetystö on tiedottanut, että pari vierailee torstaina myös Helsingissä ja Vantaalla. He käyvät Suomenlinnassa, Hankenissa ja Vantaalla Fazerin vierailukeskuksella.

Prinssi Danielin läsnäolo Loviisan vierailulla on tärkeää ja hovin tahdon mukaista, tietokirjailija ja kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatinen toteaa Seurassa. Kruununprinsessa Victorian ja Danielin suhteen tilaa on spekuloitu helmikuusta 2022 asti. 

”Yhdessä edustaminen ja yhteisissä kuvissa esiintyminen etenkin iloisissa merkeissä viestivät siitä, että suhde voi hyvin ja mahdolliset vaikeudet on selätetty”, Jaatinen pohtii Seurassa.

Loviisassa vierailu on otettu ilolla vastaan

Ennen virallista ohjelmaa Kuningattarenrannassa kuninkaallinen pari vierailee kävellen Loviisan vanhassa kaupungissa. Pari on sanonut, että heitä kiinnostaa historiallisesti arvokas kulttuuriympäristö.

Historiallista päivää odotetaan innolla ja jännityksellä. Jopa koulut ja päiväkodit aikovat sulkea ovensa iltapäivällä ennen seremonioiden alkua. Näin lapset ehtivät vilkuttamaan kuninkaalliselle parille.

”Suomen ja Ruotsin suhteet ovat aina olleet keskiössä, mutta ehkä tässä maailmantilanteessa vielä aiempaakin enemmän”, Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom toteaa Seuralle.

Lue koko juttu Seurasta: Erohuhuja kumonneet kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailevat Suomessa – Minkälaista kemiaa parin välillä nähdään nyt?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja Daniel vierailevat Suomessa – ”Viestii siitä, että mahdolliset vaikeudet on selätetty”, asiantuntija arvioi Seurassa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.