Säästäväisen emännän päivällisehdotelma

”Lienee harvoja niin mukavia ja emännän vaivoja säästäviä ruoka-aineita kuin makarooni.

Varsinkin silloin, kun kala on kallista, liharuoka kyllästyttää, vihanneksia ei saa ja juurikset vähenevät vähenemistään, voi makaroonipaketti keittiön komerosta esilletuotuna joskus suodakin mieluisan vaihtelun kevättalviseen ruokailuohjelmaan.

 

Meillä Suomessa tekevät kotimaiset tehtaat makarooneja koneellisesti laskien ne kauppaan joko laatikoittain tai paketeissa pilleiksi, ohuiksi lankavyyhdeiksi (vermiselleiksi), tähdiksi, ruusukkeiksi, kirjaimiksi tms. muodosteltuina. Halvempi pillimakaroonilaatu on vaaleita, kalliimpi hiukan kellertäviä. Jälkimmäisten väri ja hiukan parempi maku johtuu taikinaan sekoitetuista munista.”

Kotiliesi 5/1929

Keskustelu

Kyllä makaroni sellaisenna tai makaronivellinä ym. on pahaa. Lapsena sitä täytyi syödä kahmalokaupalla, maidossa valmistettuna, eikä se maistunut millekään. Oli kuin pahvia olisi syönyt. Onneksi ei tarvitse enää sitä syödä.

olen lopettanut makaroonien syönnin jo 30v sitten, puuroa hiutaleista keitän jokapv, sitä on kattilassamme pöydällä melkein aina, se säilyy suolattomana, veteen keitettynä, kannenalla, myös sokerittomana ruokamme nautitaan, hedelmistähän makean saa.

Kommentoi juttua: Säästäväisen emännän päivällisehdotelma

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X