Ihmiset

Seura: Janni Hussi sai rajuja fyysisiä oireita uupumisesta – ”Olin varjo itsestäni”

Janni Hussi kertoo Seurassa, että hänen perheensä, ystävänsä ja puolisonsa saivat hänet käsittämään, kuinka uupunut hän oli. Tämän jälkeen Janni otti elämäänsä uuden suunnan.

Juontaja ja yrittäjä Janni Hussi, 32, teki elämäänsä muutoksen tajuttuaan, että uupumus oli vallannut hänen arkensa. Alkuvuodesta 2023 hänen ystävänsä kokoontuivat yhteen ja kertoivat Jannille olevansa hänestä todella huolissaan, Seura-lehti kirjoittaa. 

Jannin kalenteri oli aikaisemmin täyttynyt erilaisista töistä. Hän oli juontanut radio-ohjelmaa, toiminut somevaikuttajana ja tehnyt keikkoja. Hiihtolomalla hän oli ystäviensä kanssa Tahkolla, mutta oli aikatauluttanut koko viikon täyteen ohjelmaa.

”Sillä viikolla ei ollut mitään tekemistä loman kanssa”, Janni sanoo Seurassa.

Myös Jannin puoliso Joel Harkimo ja Jannin perheenjäsenet olivat pitkään sanoneet Jannille, että työtahtia kannattaisi vähentää, mutta turhaan. Ystävät sanoivat, että Janni ei ollut enää oma itsensä.

Janni tiesi asian itsekin ja uupumuksen oireet olivat rajut. Hän kärsi suolistovaivoista ja jatkuvasta ripulista, unettomuudesta ja ihottumista.

”Elämästäni katosi ilo vuosiksi. Olin varjo itsestäni. Teimme aamuohjelmaa, joka perustui huumoriin. En ollut mielestäni enää hauska eikä myöskään kukaan ympärilläni. Spontaanius oli kuollut kokonaan”, Janni kertoo Seurassa.

Janni Hussi: uupuminen laittoi asioita uuteen perspektiiviin

Nyt Janni keskittyy uraansa rallikartturina. Rallipiireihin Janni päätyi jo vuonna 2014, kun hän työskenteli kisatyttönä rallikilpailuissa. Elokuussa 2022 Janni suoritti rallitutkinnon ja kartturikoulutuksen. Nykyään hän on pysyvästi Lauri Joonan kartturi.

Pienestä tytöstä asti Jannia on viehättänyt vauhti. Hän oli rämäpäinen ja villi lapsena. Janni arvelee Seurassa hänen äitinsä jännittävän ralli ajoja, mutta hänen isänsä on innoissaan.

”Jollea taitaa välillä hirvittää, mutta toisaalta tämä on kuulemma parempi vaihtoehto kuin se, että ajelin enduropyörillä. Nyt ympärilläni on auton rakenteita, moottoripyörällä ajaminen on suojattomampaa”, Janni sanoo Seurassa.

Jannin uupumus ja elämänilon katoaminen on nostanut asioita uudenlaiseen perspektiiviin.

”Lähtö voi tulla minä päivänä tahansa, joten minulle on tärkeää, että saan tehdä asioita, joista saan iloa ja onnea elämääni”, Janni sanoo Seurassa.

Lue myös Seuran juttu: ”Elämästäni katosi ilo vuosiksi” – Janni Hussi kävi läpi uupumuksen, lopetti työt aamuradiossa ja keskittyy nyt uuteen uraansa rallikartturina

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Janni Hussi sai rajuja fyysisiä oireita uupumisesta – ”Olin varjo itsestäni”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.