Ihmiset

Seura: Minka Kuustonen haluaa opettaa 5-vuotiaalle pojalleen ekologisia arvoja – yhdestä asiasta hän ei ole vielä pystynyt puhumaan lapselleen

Minka Kuustonen kertoo uudessa Seurassa, että häntä pelottaa, millainen maailma on, kun hänen 5-vuotias lapsensa on kasvanut aikuiseksi.

Näyttelijä Minka Kuustonen, 38, kertoo Seurassa, että läheiset ihmiset tuovat hänelle juuri nyt suunnattoman paljon iloa ja onnea. Lapsensa, 5-vuotiaan pojan, yhteishuoltajuuden Minka jakaa ex-puolisonsa kanssa. 

”Poikani on aivan ihana tyyppi. Äitinä haluan tarjota pojalleni samanlaista läsnäoloa kuin sain itse omilta vanhemmiltani”, Minka pohtii Seuran jutussa. 

Kun Minka oli lapsi, sosiaalialalla työskennellyt äiti oli pitkään kotona hänen ja Iina-isosiskon kanssa. Isä Mikko keikkaili aktiivisesti muusikkona. 

”On silti hassua, että en muista hänen olleen paljoa poissa kotona. Kun hän oli läsnä, hän antoi meille jakamattoman huomionsa”, Minka muistelee Seurassa

Minka kertoo, että hän puuhailee poikansa kanssa paljon yhdessä. Hän on esimerkiksi auttanut lasta askartelemaan tämän vision mukaisen Triplan kauppakeskuksen. 

”Seuraavana aamulla muovailimme lohikäärmeen, joka tuhosi kaikki tekeleeni”, Minka kertoo Seurassa

Minka Kuustonen haluaa opettaa ekologisia arvoja lapselleen

Arkisen ilon keskellä Minkaa piinaa voimakas ahdistus ilmastokriisistä. Hän kokee, että jokaisen
pitäisi kuluttaa vähemmän ja vastuullisemmin ja elää siten, että kuormittaa ympäristöä vähemmän.

Ekologisia arvoja hän on halunnut opettaa myös pojalleen pienestä pitäen. Lapsi onkin jo hyvän aikaa osannut kierrättää roskat oikeisiin astioihin. 

”Juttelen hänelle paljon luonnonsuojelun tärkeydestä, mutta ilmastonmuutos on niin raastava asia, etten ole pystynyt ottamaan sitä vielä hänen kanssaan puheeksi. Minua pelottaa, millainen tämä maailma on, kun hän kasvaa aikuiseksi”, Minka pohtii Seurassa.

Juuri nyt Minka kirjoittaa lastenkirjaa. Päähenkilö on eräs hänen hylätty Putous-hahmonsa. Tärkein neuvonantaja kirjoitusprosessin aikana on tietenkin ollut oma poika, jolla Minka luetuttaa kaikki teoksen tekstit. 

”Kerran hän nukahti, kun luin uusinta versiota. Silloin ymmärsin, että teksti oli varmaan liian pitkä”, Minka kertoo Seurassa

Lue myös Seuran juttu: 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Minka Kuustonen haluaa opettaa 5-vuotiaalle pojalleen ekologisia arvoja – yhdestä asiasta hän ei ole vielä pystynyt puhumaan lapselleen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.