Ihmiset

Seura: Pirkko Mannolasta, 84, myös ikäihmisille pitää olla esikuvia – ”Heittäytyä saa vielä vanhanakin”

Pirkko Mannola ja Eino Grön kertovat Seurassa vuosikymmeniä kestäneestä ystävyydestään.

Näyttelijä ja laulaja Pirkko Mannola, 84, ja iskelmätaiteilija Eino Grön, 84, lähtevät lokakuussa yhdessä kiertämään konserttilavoja. Edelleen estradilla -kiertueella kuullaan heidän tunnetuimpia ja rakastetuimpia kappaleitaan.

Kiertue juhlistaa molempien yli 60-vuotta kestänyttä uraa ja samalla molempien 85-vuotissyntymäpäiviä. Pirkko täyttää vuosia joulukuussa ja Eino tammikuussa.

Uudessa Seurassa Pirkko ja Eino kertovat, että palo esiintymiseen elää heissä vahvana. Se motivoi pitämään huolta itsestä, jotta molemmat pysyvät esiintymiskunnossa.

”Tämä [kiertue] ei ole vielä uran päätös, eläkepäivät saavat odottaa”, Eino sanoo Seurassa.

”Heittäytyä saa ja pitää vielä vanhanakin”, Pirkko kiteyttää kaksikon mietteet Seurassa.

Yleisö kiertueella koostuu suurimmilta osin yli 60-vuotiaista ihmisistä. Pirkko pitää tärkeänä, että ikäihmisille on olemassa esikuvia.

”On hienoa, jos yksikin kuulija yleisössä saa kimmokkeen alkaa huolehtia omasta hyvinvoinnistaan meidät nähdessään. Jos nuo ovat lavalla, miksen minäkin!” Pirkko sanoo Seurassa, ja Eino komppaa Pirkkoa.

Pirkko Mannola ja Eino Grön ovat olleet ystäviä yli vuosikymmenten

Einon ja Pirkon ystävyydessä on vahvasti mukana heidän keskinäinen kunnioituksensa. Kaksikon ensitapaamisesta on kulunut jo yli kuusi vuosikymmentä.

Eino kertoo muistavansa hyvin ensimmäisen tapaamisensa Pirkon kanssa Mainostelevision filmihalleilla Helsingin Ilmalassa.

”Katsoin ihaillen ja silmät suurina Pirkkoa, Miss Suomea ja filmitähteä. Koin varmasti oloni myös hieman vaivaantuneeksi”, Eino sanoo Seurassa

Pirkko arvostaa Einon ammattitaidon tuomaa läsnäoloa, ja Eino ihailee Pirkon laulamista ja luovaa liikkumista esiintymislavoilla. Einon ja Pirkon vastakkaiset luonteenpiirteet tasapainottavat toisiaan. Pirkko on eloisa, Eino rauhallisempi. 

”Einon tyyneys tarttuu minuun, joka olen nopeatempoinen ja kovempi jännittämään esiintymistilanteita. Tähän jännitykseen olen jo varautunut hengitysharjoituksin, ja jos oikein tiukka paikka tulee, täytyy vain purra esirippua”, Pirkko sanoo Seurassa ja nauraa. 

Pirkko Mannola & Eino Grön 85 vuotta -juhlakiertue käynnistyy 21. lokakuuta Espoon kulttuurikeskuksesta. Päätöskonsertti Helsingin kulttuuritalossa 23. marraskuuta.

Lue myös Seuran juttu: Viihdetaivaan legendat Pirkko Mannola, 84, ja Eino Grön, 84, nousevat yhä estradille esiintymään – ”Meitä ei ole montaa jäljellä”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Pirkko Mannolasta, 84, myös ikäihmisille pitää olla esikuvia – ”Heittäytyä saa vielä vanhanakin”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.