Sokerinkorvike arveluttaa

Miten käytetään kaupasta saatavia sokerinkorvikkeita ruokiin? Onko niistä terveydelle haittaa? Näin kyseli nimimerkki Epäselvä Kotilieden Kysymyksiä ja vastauksia –palstalla heinäkuussa 1940.

Kun sakariinia ja sen erinimisiä muunnoksia lääkärit määräävät esim. sokeritautisille sokerinkorvikkeeksi, ei niistä voi olla terveydelle haittaa, mutta tietenkään nämä eivät ole mitään ravintoa, vaan vain imelän makuisia.

Ruokiin käytettävä sakariini tai muu keinotekoinen imeläaine on paras liuottaa tabletti kerrallaan haaleaan vesitilkkaan, joka säilytetään suljetussa pullossa, ja pisaroittain lisätään valmiiksi keitettyyn ruokaan. Erityisesti on varottava käyttämästä sokerinkorviketta liian runsaasti. Ei pidä milloinkaan keittää sokerinkorviketta, vaan se lisätään vasta juuri ennen ruoan tarjoamista.

Kotiliesi 14-15/1940.

Keskustelu

kaupasta saa talousmakosen nimellä sokerin korviketta ,sitä käytetään teelusikallisen verran pariin litraan nestettä . Pussin kupeessa on ohjeet.

Kommentoi juttua: Sokerinkorvike arveluttaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X