Tervehtiminen

Saako nuori tyttö tervehtiessään pitää hansikkaan tai käsineen kädessä?

Vastaus: Saa ja pitääkin, ellei ole aivan kömpelö talvilapanen kädessä.

Tapaintuomari Kotiliesi 15/1929

Keskustelu

Ehdottomasti. Vielä teini-ikäisenä 1960-luvulla hansikkaita käytettiin aivan tavallisesti ympäri vuoden, kesälläkin valkoisia vasikannahkaisia tai puuvillaisia. Oli selvää että hieno nainen käyttää aina hansikkaita, ainakin kaupungilla asioidessaan. Ja vaikka hansikkaita ei olisikaan pitänyt käsissään, niin kuitenkin niitä tuli kantaa toisessa kädessä mukana, ja tietysti niin että sormet osoittivat maahan päin. 70-luvulla tapa vain jotenkin taisi jäädä, ainakin suurimmalta osalta.

Minullekin on opetettu, että käsine on otettava pois tervehtiessä. Apua!
Mikä nyt sitten on oikein.

Mulle on neuvottu, että jos arvokkaampi henkilö kättelee ilman hanskaa, kuuluu sen arvottomammankin riisua hanska (ettei vaikuta ylenkatsovalta). Jos nyt sattuu vielä joskus tulemaan paukkupakkastalvi ja kättelee ulkona, lienee käytännöllisintä kätellä hanskoin. Minusta on tavallaan hassua, että kätellään mieluimmin paljain käsin. Sehän on jossainmäärin epähygieenistä ainakin flunssa-aikaan ja lääkärillä; silti pidetään epäkohteliaana eleenä pestä käsiään kättelyn jälkeen.

Eräs entinen urheilija, nykyinen kansanedustaja, myös tunsi olevansa niin arvostettu henkilö, että komensi nuorta oppilastaan ottamaan hansikkaan kädestään häntä tervehtiessään. Jotkut ovat arkoja arvostaan vieläkin.

Kommentoi juttua: Tervehtiminen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X