Ihmiset Tilaajille

Vasta koulussa Ujuni Ahmed tunsi  yksinäisyyttä: ”Tiedän miltä tuntuu, kun joutuu kahden kulttuurin väliin ja hukkuu sinne”

Nuorena Ujuni Ahmed karkasi kotoa ja koitti muuttua näkymättömäksi. Sitten tapahtui jotain, joka teki hänet rohkeaksi.

Ujuni Ahmed on kulkenut pitkän tien tähän pisteeseen. Nyt häntä kuunnellaan. Nyt hänen työllään ihmisoikeusvaikuttajana on ­merkitystä. Pari vuotta sitten eduskunta hyväksyi tyttöjen sukupuolielinten silpomisen kieltävän erillislain, jota Ujuni ajoi monta vuotta. Kohta hänen kirjoittamiaan näytelmiä näkevät kaikki.

Rohkeaksi ja näkyväksi tuleminen on ollut pitkä tie naiselle, joka teini-ikäisenä yritti muuttua ­näkymättömäksi, koska tunsi, että ei saa olla oma itsensä.

Koko ajan mukana on kulkenut yksi tunne. Yksinäisyys. Matkan varrella se on näyttänyt monet kasvonsa.

Lue myös: Minun tarinani: ”On oltava sinnikäs, että pärjää”

Pääsisikö otsatukalla porukkaan?

Ennen kouluikää Ujuni ei tiennyt, mitä yksinäisyys oli. Hän on kahdeksanlapsisen sisaruskatraan toiseksi vanhin, ja omat veljet olivat hänen parhaita kavereitaan. Ei ollut sellaista hetkeä, että hän olisi ollut yksin.

Mutta kun Ujuni meni ensimmäiselle luokalle, hän ei saanut ainuttakaan ystävää. Hänet jätettiin porukan ulkopuolelle.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.