Bali-käsityötarvikepussukka

Bali-käsityötarvikepussukkaMonikäyttöisessä tarvikepussukassa liikkuu kätevästi neulonta- ja ompelutyöt kotoa mökille. Kaikille pikkutarvikkeille on oma paikkansa. Kaunista pussukkaa ei tarvitse piilottaa kaappiin.

Malli ja toteutus ja ohjetiedustelut: Hanna Tamminen (09) 1566 398
Koko: korkeus 38 cm, pohjan halkaisija 20 cm
Tarvikkeet:
4 x 7 cm:n kokoisia pieniä erivärisiä pellavatilkkuja 20 kpl
60 x 6 cm:n pala tummanharmaata pellavaa
60 x 18 cm:n pala vaaleanharmaata pellavaa
60 x 15 cm:n pala luonnonväristä pellavaa
60 x 40 cm:n pala ohutta pellavaa vuoreksi
70 x 20 cm:n pala luonnonväristä pellavaa taskukaitaleeksi
2 kpl halkaisijaltaan 22 cm:n pohjapalaa tummanharmaasta pellavasta
90 x 3 cm:n pala ohutta pellavaa nyöriksi
56 x 16 cm:n pala vanua
Paloissa on mukana saumavarat.

Työohje: Ompele pikkutilkut yhdeksi 6 cm pitkäksi nauhaksi. Ompele tummanharmaa pala tilkkunauhaan, siihen vaaleanharmaa pala ja siihen luonnonvärinen. Silitä saumavarat. Ompele sivut kiinni oikeat puolet vastakkain 19 cm alareunasta. Ompele taskukaitaleeseen 4 cm:n käänne yläreunaan. Aseta taskupala vuoripalan päälle palan alareunaan ja ompele sivusta kiinni.

Ota esille puikkosi, mittasi ja muut käsityötarvikkeesi. Mittaa jokaiselle esineelle tai nipulle oma tasku yksi kerrallaan ja ompele tasku. Pitkien puikkojen taskut ovat auki pohjaan asti, muiden tavaroiden sen mukaan, että esine on helppo ottaa taskustaan.

Ompele taskuja koko vuorin leveydeltä. Leikkaa mahdollinen ylimääräinen kangas pois. Ompele vuorin ja taskun sivusaumaa 19 cm alhaalta. Ompele pohjat päälliseen ja vuoriin. Ompele vanu lieriöksi. Aseta ne vuori, vanu ja päällinen sisäkkäin. Taita sivusaumasta saumavarat sisään, tikkaa reuna, paitsi 4 cm ylhäältä.

Taita vuorikangasta päällipuolelle, tikkaa kiinni ja ompele nauhakujan toinen reuna 4 cm päähän yläreunasta. Taita nyörin reunat sisään, tikkaa kaitale ja pujota se nauhakujaan.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bali-käsityötarvikepussukka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X