Käsityö

Innostavia käsityökirjoja kaikentasoisille virkkaajille

Ihanaa, syksy tulee ja on taas uutta intoa tehdä käsitöitä. Uudet virkkauskirjat palvelevat niin kokemattomia kuin konkareitakin, valitse omasi.

Sarah Hazelin käsikirjasta perustietoa ja knoppeja

Klusteri, pallosilmukka, nyppy vai popcorn? Kaikki ovat virkatusta pinnasta kohoavia palleromaisia koristeellisia silmukkamuodostelmia, mutta miten ne eroavat toisistaan? Käsikirja neuvoo. Se neuvoo paljon paljon muutakin.

Paristasadasta erilaisesta pintamallista on sanalliset ja kuvalliset vaiheohjeet sekä mallipiirrokset. Perustekniikkaohjeet kirjan alussa ovat selkeät ja harvemmin tarvittavaakin tietoa löytyy, kuten erimaalaisten virkkuukoukkujen vastaavuudet.

Kirja on mainio perusopas ohjeita soveltaville, malleja muunteleville ja niitä itse keksiville virkkaajille. Myös jos löydät netistä kiinnostavan virkkausohjeen piirroksen, kirjan avulla sitä on helppo tulkita.

Sarah Hazel: Virkkausmallien käsikirja (Moreeni)

 

Dora Ohrensteinin kirjasta istuvia vaatteita

Ylhäältä alas yhtenä kappaleena -tekniikka on siitä mainio, että neuletta on helppo sovittaa ja arvioida kesken tekemisen. Kun vaate on hartioilta kohdallaan on esimerkiksi helppo nähdä onko hiha halutun pituinen vai vieläkö jatketaan.

Dora Ohrensteinin kirjassa tekniikka neuvotaan perusteellisesti ja mikä parasta, joka vaatteesta on kaksi erilaista versiota. Ne on myös kuvattu kahden hyvin erikokoisen naisen päällä.

Kirjan ohjeilla voi tehdä 14 erilaista puseroa tai jakkua. Malleissa on vähintään koot S–XL, osassa myös XXL. Kirjan tyyli sopii erityisesti pitsipinnoista pitäville.

Dora Ohrenstein: Virkaten ylhäältä alas (Minerva)

 

 

Molla Millsin Virkkuri 4 tarjoaa villiä menoa

Molla Millsin uusinta kirjaa on jo odotettu. Neljäs Virkkuri on alaotsikoltaan Kurittomat kuosit, ja on kirjassa niitäkin. On myös graafisia kuoseja ja selkeitä pintoja. Ohjeita on sisustukseen, päällepuettavaksi tai ”pieniksi lahjoiksi”.

Itselleenkin voi virkata lahjaksi koruja, lippiksen tai avaimenperän. Kirja on tehty erityisesti nuoria aloittelevia virkkaajia ajatellen, se antaa perusohjeet ja kuviomallit aakkosiin.

Kirjan värimaailma on pastellinen, mutta lankojen värejähän on helppo vaihtaa omien mieltymysten mukaan. Moni graafinen pinta muuttaa luonnettaa hauskasti kun mustavalkoisen sijasta sen tekeekin lähiväreillä.

Molla Mills: Virkkuri 4, Kurittomat kuosit (Nemo)

Kommentoi

Kommentoi juttua: Innostavia käsityökirjoja kaikentasoisille virkkaajille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.