Huppukauluri on kerrassaan kätevä asuste! Ota helppo ohje talteen

Näppärä Pehmis-huppu pelastaa, kun vilpoinen viima yllättää. Kurkkaa ohje ja neulo itsellesi hauska huppukauluri.

Huppukauluri on hauska asuste, joka on helppo yhdistää takkeihin, joissa ei ole huppua tai korkeaa kaulusta. Pehmis-huppu somistaa asun kuin asun, ja se neulotaan kestävästä merinovillasta nopeasti paksuhkoilla puikoilla.

Näitä tarvitset huppukauluriin

  • Lanka: Easy (100 % merinovillaa, 50 g = n. 51 m).
  • Langan menekki: Vaaleanpunaista 4312: 300 g.
  • Puikot: Nro 5 ja nro 8.

Neuletiheys: 12 s sileää neuletta puikoilla nro 8 = 10 cm. Reunansilmukka: Neulotaan kaikilla krs:illa oikein.

Neulo huppukauluri näin

Työohje: Luo 136 s puikolle nro 5 ja neulo tasona 7 cm joustinneuletta seuraavasti: Neulo 1 reunasilmukka, 2 o, *2 n, 2 o*, toista *-* koko krs:n ajan ja päätä krs neulomalla 1 reunasilmukka. Jätä molemmissa sivuissa 21 s apupuikolle odottamaan (myssyn alareunus). Vaihda työhön puikot nro 8 ja neulo tasona sileää neuletta lopuilla 94 silmukalla. Lisää samalla 1. krs:lla 1 uusi silmukka molemmissa reunoissa reunasilmukoiden vieressä = 96 s. Neulo, kunnes työn korkeus on joustinneuleesta mitattuna 20 cm. Aloita op:lta ja neulo 45 s, 2 s oikein yhteen ja 1 o (= kavennus myssyn päälaella). Jätä loput 48 s odottamaan, käännä työ ja neulo nurjaa takaisin. Neulo sileää neuletta, kuten aikaisemmin ja toista kavennukset joka 2. krs:lla (op:lla), kunnes olet kaventanut 12 silmukkaa ja työn korkeus on n. 34 cm. Päätä seuraavan krs:n alussa 14 s op:lta ja 1 s krs:n lopussa, kuten aikaisemmin. Neulo 2 krs sileää neuletta lopuilla 21 s:lla, ja kavenna samalla 2 s joka krs:n alussa. Jätä loput 17 s apupuikolle odottamaan. Neulo toinen puoli samalla tavalla, mutta peilikuvaksi.

HUOM: Kavenna viimeisellä krs:lla silmukoita neulomalla 2 s kiertäen oikein yhteen. Käännä työ nurin päin ja neulo koko krs:n ajan 2 s oikein yhteen (1 s kultakin puikolta). Päätä silmukat samalla. Poimi odottamaan jätetyt reunuksen 21 s puikolle nro 5, luo 1 uusi silmukka reunasilmukaksi ja neulo joustinneuletta samalla tavalla kuin aikaisemmin. Kun reunuksen pituus on n. 45 cm, jätä silmukat apupuikolle odottamaan. Neulo reunuksen toinen puoli samalla tavalla ja jätä silmukat apupuikolle odottamaan.

Viimeistely: Aseta joustinneulereunuksen päät puikoille nro 5 ja aseta puikot vierekkäin. Käännä työ nurin päin ja neulo puikkojen silmukat yhteen neulomalla 2 s oikein yhteen (1 s kummaltakin puikolta), päätä silmukat samalla. Ompele yhteen myös joustinneulereunuksen 21 s KE-kohdassa. Ompele yhteen myssyosan kavennetut silmukat. Ompele alareunan joustinneule myssyyn käyttäen reunasilmukkaa saumavarana. Huom! Aloita ompeleminen KT-kohdasta sovita joustinneule tasaisesti myssyn reunaan. Joustinneule saa kaartua hieman ulospäin KT-kohdassa. Muotoile myssy sopiviin mittoihin ja höyrytä kevyesti.

Lanka- ja ohjetiedustelut: www.tekstiiliteollisuus.fi, puh. 019 529 2100

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Huppukauluri on kerrassaan kätevä asuste! Ota helppo ohje talteen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X